avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate alexdink

Activitate alexdink

Discuție Intrebare :
Buna seara, va deranjez cu o intrebare, tatal meu a decedat, suntem trei mostenitori legali, mama, eu si fratele meu si dorim sa deschidem succesiunea, tata a dobandit un bun imobil (apartament) prin contract de vanzare -cumparare, imobil care in realitate este cumparat din banii fratelui meu, dar pentru a nu putea exista o cale de atac in urma unui posibil divort al fratelui meu, s-a recurs la aceasta solutie de compromis, acum eu si mama dorim sa ne cedam cota parte care in mod legal ne revine din acest bun imobil, fratelui meu, numai ca in patrimoniul tatalui meu mai exista si un teren care se afla in provincie, eu nu doresc sa mostenesc decat acea cota parte care mi se cuvine din acel teren, ce solutie ar exista?
1.Acceptarea mostenirii, dupa care ulterior sa incheiem un contract de vanzare cumparare pt a ne putea ceda cota parte fratelui meu ? Sau mai exista vreo modalitate legala in acest sens?
Va multumesc anticipat
Discuție Intrebare
Buna seara, in cadrul unei societati cu raspundere limitata, care are doi asociati, acestia au dreptul sa detina si calitatea de salariati, in cadrul societatii? In dispozitiile Legii nr 31/1990 privind societatile comerciale stipuleaza aceasta calitate doar in cazul unei societati cu raspundere limitata care are asociat unic.
Va multumesc anticipat