Cristian_I
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da dupa aia am aflat ca ar fi trebuit sa cer un preaviz de 15 zile. Dar formularul care mi-a fost pus in fata la Personal a fost unul de genul:
Antet Firma
Nr. inreg. ......
Subsemnatul .... fiul lui ..... si al .... nascut in .... localitatea ... judetul .... cu domiciliul stabil in .... strada.... nr. .... bloc ..... sc. .... et. ..... ap. .... solicit incetarea contractului de munca incepand cu data ...... .
Data. ....... Semnatura
Din pacate sunt total neatent cu hartiile si asta se pare ca mi-e fatal. Dar va rog sa imi spuneti trebuia sa cer un formular in care sa se specifice si termenul de preaviz? Va multumesc pentru ajutor!
as avea nevoie de ajutor calificat la problema mea. Poate parea science-fiction ce va povestesc dar e adevarat. Ma scuzati daca e lunga povestea.
Am fost angajat la o firma mare din noiembrie 2008. Pe parcurs mi s-au facut tot felul de murdarii de catre unii colegi plus am facut si eu unele greseli si astfel am ajuns in atentia conducerii la modul foarte negativ. Pe la sfarsitul lunii august am ajuns la o stare de oboseala si stres care nu imi mai permitea sa continui. Am avut parte de tot felul de sicane care m-au adus in starea de epuizare si de a dori o perioada de pauza adica ori concediu ori demisie. In 16 septembrie, dimineata, am solicitat concediul de odihna legal pe anul acesta. In prima faza nu au dorit sa mi-l acorde dupa aceea mi-au spus ca imi vor da concediu 15 zile. O colega de la personal mi-a completat o cerere si mi-a spus ca o sa mi-o inregistreze, sa mi-o dea la semnat la administrator etc. Dupa asta a inceput un fel de teatru absurd din partea colegilor(nu doar de la mine din departament ci si din alte departamente) care m-a adus in starea de a cere demisia la zi adica din data de 17 a doua zi. Am completat-o inainte de terminarea programului, dar am uitat sa cer si fisa de lichidare a datoriilor fata de firma(aveam gestiune echipamente cu valoare mare). In plus fiind sef de departament se pare ca trebuia sa cer demisie cu preaviz(nu am stiut de treaba asta si nu mi-a spus nimeni, mi-a spus cineva de asta doar cand era prea tarziu). A doua zi am venit inapoi la lucru ca sa cer fisa de lichidare. Surpriza surprizelor, "stai linistit ti-am acordat concediu mergi in concediu si iti dai demisia cand vii inapoi, i-ati concediu e dreptul tau ca nu ti-l platim altfel etc.". Eram oricum intr-o stare de epuizare psihica incat i-am crezut. Concediul nu m-a ajutat foarte mult sa imi revin si impreuna cu sotia am decis sa imi dau demisia pentru ca nu mai avea rost sa continui. In data de 9 octombrie am mers inapoi la lucru si am spus ca doresc sa imi dau demisia. Tot nu stiam de preaviz, am cerut fisa postului ca sa vad care imi sunt responsabilitatile in caz de demisie adica cui predau, ce predau (mi-au dat una contrafacuta dar cu ultima pagina cu semnatura mea si a administratorului pe cea reala, pe cea reala o semnasem demult si nu mai stiam ce contine). Colegele de la personal mi-au dat din nou o hartie pe care am completat-o cu datele mele si cu data in care doream sa plec.(in formular "incetarea contractului de munca"). Mi-au spus ca m-am intors din concediu in data de 7 octombrie si deci sa imi dau demisia cu data 8 si nu cu 9 cum am vrut eu. Am facut cum mi-au spus din pacate. Le-am cerut fisa de lichidare a datoriilor fata de firma mi-au dat una cu data gresita(nu am observat asta decat cand am plecat din firma). Exemplarul care a ramas la ei mi l-au dat la semnat dar nu l-au completat pentru ca "x nu are timp acum mergem noi maine, y este in concediu etc". Gestiunea cu echipamentele toata ziua am incercat sa o predau colegilor si nimeni nu a dorit sa o preia "vorbeste cu sefii ca noi nu putem". Sefii nu au fost de gasit. La terminarea programului de lucru toata lumea a plecat. Si asa am ramas. Cu fisa de lichidare necompletata cu gestiunea nepredata, in preaviz(15 zile cand stiam ca sunt in concediu dar acum am vazut ca nu mi-au virat banii de concediu) nu am fost la lucru. Si bineinteles cu cartea de munca la ei.
Ce pot face? Reaua credinta din parte firmei a fost cred inteleasa. La fel si naivitatea mea in a rezolva lucrurile. Nu m-ar mira sa imi si gaseasca lipsuri (desi ele nu erau) de fapt ma astept la asta. Si sa imi desfaca contractul de munca pe motiv de absente.
Daca poate cineva sa imi dea un sfat va rog mult. Imi cer scuze pentru lungimea povestii(din pacate reala).