avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate Diaconu Camelia

Activitate Diaconu Camelia

Va rog am nevoie si eu de Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 703 din 27.07.2007 privind aprobarea componenţei şi atribuţiile comisiilor şi secretariatelor aferente pentru derularea primei etape a procesului de privatizare prin ofertă publică secundară de vânzare de pachete de acţiuni de 5% din capitalul social, în vederea admiterii la tranzacţionarea în sisteme administrate de S.C. Bursa de Valori Bucureşti- S.A., a acţiunilor emise de 8 companii/societăţi naţionale care funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor .
#-o:-/
As vrea si o parere in legatura cu sporul de vechime, adica va avea in continuare 25% sau nu?
La 31 august 2010 doi salariati ai societatii noastre s-au pensionat in temeiul art.55 lit.a coroborat cu art.56 lit.d din Codul Muncii (pensionare la limita de varsta), iar cu 01 septembrie 2010 cei doi proaspeti pensionari au fost angajati cu contract individual de munca, pe o perioada determinata de 1 an.
As dori sa stiu daca acesti doi pensionari pot beneficia de aceleasi drepturi avute inainte de pensionare, adica:
- deducerea personala de baza, care se acorda conform codului fiscal numai la functia de baza;
- sporul de vechime avut inainte de pensionare, respectiv 25%;
- si de celelalte drepturi prevazute in contractul colectiv de munca la nivel de societate, respectiv : tichete de masa, tichete cadou, concediu de recuperare psihologica, etc..#-o:((
Va multumesc tuturor pentru promptitudinea cu care a-ti raspuns la solicitarea mea de a ma lamuri cu privire la drepturile mele salariale.
=D>
Imi pare rau dar am gresit cand am spus de negociere colectiva, de fapt seful de personal si consilierul juridic au spus ca este o negociere individuala si cum nu s-au facut negociere colectiva anul acesta nu se poate acorda.
Sper ca raspunsul dvs sa fie tot in favoare mea si dupa corectoarea de mai sus.

Va multumesc
Sunt incadrat cu contract individual de munca
Prin schimbarea de la 01 august a organigramei persoana care avea atributii in monitorizarea bugetului a fost trecuta la alt compartiment cu alte atributii in fisa postului, iar atributiile de monitorizare, analiza economica mi-au fost adaugate in fisa mea de post pe langa cele care le aveam privind controlul finaciar preventiv.
Mentionez ca nu am fost si nu suntem incadrate in acelasi serviciu si decand sunt angajata nu am beneficiat de nici o negociere a salariului, fiind angajata pe o treapta mica de salariu netininand cont de vechimea mea in munca, de calificarile mele de expert contabil si de raspunderile pe care le am ca persoana care acorda viza de control financiar preventiv propriu.

Directorul de directie a solicitat, printr-o nota de propunere, marirea salariului pe motivul incarcarii fisei mele de post cu aceste atributii suplimentare. Initial directorul general a aprobat dupa care a revenit si a anulat, la solicitarea Sefului de personal si al consilierului juridic, pe motiv ca nu se poate acorda deoarece se considera ca o negociere colectiva si anul acesta societatea noastra nu a negociat salariile.

Rugamintea mea este sa-mi raspundeti daca intr-adevar asa este sau nu, desi ca eu consider ca odata ce iti incarca fisa postului cu atributii suplimentare este legal sa-ti mareasca salariul deoarece faci munca unei alte persoane care a trecut pe alt post. #-o :((
În O.G. nr. 119/1999 la art. 11 spune : "Persoana care exercită controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicată, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu".

Spun acest lucru în ideea că în urma atribuirii achiziţiei publice se va încheia un contract care va fi vizat de persoana cu atribuţii de CFP, cf. OMFP 522/2003.
Dar tot în O.G. nr. 119/1999 la art.9 alin.(5) spune: "................................... Persoanele desemnate să efectueze activitatea de CFP sunt altele decât cele care iniţiază operaţiunea".

Voi ce credeţi? Cum este până la urmă corect şi legal?
Aş dori şi o părere din partea unui jurist.

Mulţumesc.#-o:sorry::hammer:
Poate o persoană care este desemnată să acorde viza de control financiar preventiv propriu să participe ca membru într-o comisie de licitaţie, comisie organizată de Serviciul de Licitaţii-Achiziţii, din cadrul societăţii unde îşi desfăşoară activitatea?

Vă rog foarte mult să mă lamuriţi şi pe mine dacă este legal sau nu?