avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate adriana_subtirica

Activitate adriana_subtirica

iertati-ma va rog dar daca dvs ati fi pusa in aceasta situatie nu stiu cat de mult ati accepta sa "spalati rufele in familie".
este vorba de principii, adica s-a ajuns pana la acuzatii mincinoase de furt.
mi-e greu sa cred ca atata timp cat tu stii ca nu ai facut un lucru poti sa suporti la infinit asemenea tratamente.
si in plus de ce vad ca singura sansa de liniste si normalitate gasirea altui loc de munca? imi place ce fac si pun pasiune in asta.
trebuie sa existe o solutie pentru aceasta problema a mea si a colegei mele. mi-e greu sa cred ca legea ne spune sa ne resemnam....
Buna ziua stimati consultanti. Va rog sa aveti amabilitatea si rabdarea de a citi randurile de mai jos in care expun relatia de serviciu cu sefa mea directa , cu scopul final de a imi indica apoi MODALITATEA LEGALA prin care sa pot cere sa mi se faca dreptate (cu rugamintea unui raspuns prompt).
Lucrez intr-un institut de cercetare de peste 5 ani. Aceasta "simpatica" doamna este aproape sigur (dar nedemonstrat) bolnava psihic. Pentru ca nu accepta ideea de concurenta a cautat sistematic sa imi ingradeasca accesul la tot felul de instruiri si informatii. Vazand ca si in aceasta situatie, eu am reusit de una singura sa invat sa utilizez diverse aparate, m-a acuzat ca i-am distrus in mod voit conexiunile singurului aparat la care dansa stia sa lucreze, cu scopul rau intentionat de a-i demonstra ca este incapabila sa ii refaca conexiunile, acest scandal finalizandu-se cinitiativa si fapta de a pleca din incaperea care gazduia marea majoritate a echipamentelor de laborator si mutarea biroului meu intr-un alt spatiu. Si la acea vreme am rugat sa fie chemat cineva de la politie cu scopul de a preleva amprente care sa dovadeasca vinovatia de care ma acuza dansa, fara succes insa, lucrurile fiind lasate de izbeliste.
Mizerii au fost multe si la ordinea zilei. Acum insa, la cca 4 ani de la acel incident, situatia se repeta oarecum. Astazi, mergand sa ii prezint doamnei o situatie, am fost intrebata de ce am luat, in absenta dansei si respectiv a protejatei dansei, un calculator conectat la un echipament din camera care comunica cu biroul dragei mele sefe. Mentionez ca de aproximativ 3 ani exista un sistem de securitate, accesul in cladire se face pe baza de cartela magnetica personalizata si usile tuturor birourilor sunt inlocuite in aceasta primavara, o cheie de la fiecare birou fiind pastrata la parter la ofiterul de serviciu in cutii sigilate. Un exemplar din cheie este la sefa mea, al doilea este pastrat de protejata doamnei si de laboranta acesteia si cel de-al treilea in acele cutii sigilate de care va vorbeam.
Dat fiind ca eu am argumentat ca ar fi fost imposibil ca eu sa iau acel calculator (avand deja 3 desktopuri si 2 laptopuri ce apartin laboratorului al carui coordonator sunt) unul pentru ca nu aveam nici un motiv sa fac asta si doi pentru ca eu nu am intrat niciodata in biroul dansei in absenta ei. s-a rastalmacit situatia afirmand ca de fapt laboranta pe care o are protejata sefei ar fi vazut o laboranta de-a mea care a intrat si a luat calculatorul respectiv si a vazut-o apoi intrand cu el in laboratorul coordonat de mine si apoi i-a comunicat protejatei care a informat-o pe sefa mea directa. Sansa acestei "luari" ar fi fost aceea ca laboranta-martor ar fi lasat usa deschisa pentru aerisire. Si culmea, asta se intampla undeva prin vara, nu acum, si nici nu isi mai aminteste cand .
Am rugat sa fie adusa persoana care afirma ca a vazut totul. Chiar si in prezenta laborantei mele, acesta martora mincinoasta a sustinut foarte senina cum ea a vazut aceasta scoatere a calculatorului, ducerea in laboratorul meu si la un interval de cateva zile a vazut, tot ea culmea, si numai ea din tot etajul , aducerea calculatorului inapoi in biroul sefei de departament.
Se sustine ca sigiliul calculatorului a fost rupt si carcasa era doar sprijinita de unitate si din acest motiv se baniue ca cineva a umblat in calculator in scopul defectarii lui sau poate chiar si pentru furtul unor piese.
Date fiind aceste acuzatii grave la adresa mea si a laborantei mele, care ar fi luat acest calculatoar la cererea mea, am propus sa chemam la fata locului pe cineva de la politie care sa preia carcasa pentru amprente si pentru a aduce pe cel vinovat in fata legii, pentru ca nu se pot lansa niste acuzatii si apoi intoarcem spatele.
Vazand determinarea mea de a merge la politie, sefa si cu celelalte doua supuse si protejate a inceput sa ne spuna ca de fapt nu trebuie sa ajungem la asta ca lucrurile se spala in familie si de ce sa mergem prin tribunale aiurea, ca nimeni nu a acuzat pe nimeni de furt, ca au acuzat doar ca a fost luat calculatorul acela si ca firma furnizoare va fi chemata sa constate daca lipsesc componente.

Momentan directoarea institutiei nu este in tara si este genul de angajator fara acordul careia nu poti sa faci absolut nimic. Va rog sfatuiti-ma ce pot face si cum pot sa fac sa aduc un echipaj de politie aici ca sa terminam odata circul asta ca o sa ajungem noi la balamuc in locul nebunelor!

Precizez ca, in trecut , au mai fost situatii in care la fel aceeasi sefa a acuzat colega de birou ca i-a sabotat calculatorul strergandu-i toate datele, a scos bunuri necasate, aflate in inventar din institutie si le-a instrainat unei cunostinte si cu toate acestea, directoarea nu a luat nici o masura impotriva acestei doamne, pe motiv ca banii adusi prin proiectele pe care le are sunt mai multi decat cei pe care ii aduc eu.

Este inadmisibil sa mai acceptam asa ceva. Lumea din departament este terorizata de comportamentul acestei doamne. starile emotionale sunt variate: acum spune ceva, peste 5 minute spune cu totul altceva. Nu recunoaste nimic din ce spune si face. Cum pot sa fac ceva, ca oamenii sunt lasi, sunt aproape de varsta de pensionare si nu sufla nimeni nimic.

Am uitat sa spun: am reusit sa inregistrez aproxinativ trei sferturi din discutia cu acuze purtata, cu ajutorul unui reportofon dar care a cedat intr-un final, neavand baterie.

Va multumesc tare tare mult pentru tot sprijinul dvs. Avem mare nevoie de un sfat real si constructiv.