Am fost un an la facultate la ID, pe care am abandonat-o, in cele din urma. Stiti cate examene am dat intr-o zi? 5 exam, intram in sala si nimeni nu ma intreba cine sunt . Si se pune intrebarea: de ce au voie sa preda elevilor , acesti oameni , care iti flutura in vant diploma si se cred foarte invatati.? Sunt in functii de director, de inspector, oameni care au terminat la ID. Eu mi-am tocit coatele pe banci, am avut chiar bursa de merit, am tremurat la examene.....unde e dreptatea? De ce este mai bun cineva care a terminat la ID , 5 ani, dacat mine, care am fost la zi ( 3 ani colegiu si inca 2 , prin contin de studii)? :(:(:(:(
Sunt foarte indignata pentru ca sunt la acelasi nivel cu cei care au absolvit decat 4 ani , la zi, specializare inginerie, iar eu am si trei ani de colegiu, cu diploma de absolvire, apoi 2 de facultate, prin continuare de studii, cu licenta. De ce Ministerul nu a egalat colegiul ca ciclul I, ca apoi sa fac masterul si sa nu mai trec prin alti 2 de facultate. Deci , 3+2+2=7 , 7 ani de studiu superior pentru a preda la clase de liceu???? E absurd !!!!!!!!!! dar asta e ROMANIA !!!:(:(:(:(. Si MASTERUL in invatamant , nici nu e luat in considerare ca specializare. Unde e logica?
Stiu ca am voie sa predau la liceu, dar numai la clasele a IX a si a X a. Mi se pare o absurditate, dar asa a hotarat ministerul. Sunt platita cu studii superioare, calificat, dar daca in incadrare apar si clasele de a XI, XII a, sunt platita necalificat, pentru ca facult e pe sistem Bologna. Am absolvit o postliceala de 2 ani, colegiul de 3 ani, facultate de 4 ani, modulul psihopedagogic, definitivat, inscrisa la gradul II, vechime 7 ani si tot nu pot preda la clasele mai mari, calificat, pentru ca imi mai trebuie si master. E totul in ceata!!!:(:(:(
Are legatura titlul cu subiectul ,pentru ca lucrez de 8 ani intr-o institutie de invatamant , la inceput a fost S.A.M. si apoi , anul acesta a devenit LICEU. Cu colegiul aveam voie sa predau decat la SAM. Devenind toate facultatile pe sistem Bologna, am inteles ca nu pot preda la liceu. Si eu ma intreb: cu trei ani de colegiu, apoi facultate prin continuare de studii, tot mai am nevoie de master pentru a preda la clasele de liceu?
Am absolvit Colegiul Univ. cu durata de 3 ani, apoi am absolvit Facult de Manag si ing econ, cu durata de 4 ani, prin continuare de studii. In aceste conditii cum sunt platita? Am dreptul de a preda la clasele de liceu?