avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Activitate IULICA RADU

Activitate IULICA RADU

Răspuns la discuția preluare societate
Buna ziua,
Va multumesc pentru promptitudine. Eu acum lucrez actele si inca nu am facut decat contractul de cesiune, actul aditional, actul constitutiv,......Detin 50% din partile sociale, sunt asociat dar si administrator. De la A.N.O.F.M. am inteles urmatorul lucru: beneficiez de indemnizatia de somaj de 6 luni si mai beneficiez inca 3 luni de 30% din suma stabilita ca indemnizatie daca inchei un contract de munca cu o alta societate fata de cea de la care am plecat, adica societatea la care voi deveni asociat si administrator. Nu ma intereseaza atat partea financiara cat cea legala.Indemnizatia nu e o suma mare dar eu nu o sa scot prea multi bani momentan pentru ca inca nu am inceput sa "tai facturi", Este legal sa imi primesc indemnizatia pana fac dovada de la circa financiara ca am un venit mai mare decat indemnizatia? Pot ocupa calitatea de asociat si administrator cu un contract fara remuneratie?
Va multumesc,

Cu stima,
Iuliana Radu
Buna,
Preiau o firma de la un prieten. Firma este inca activa.Pasii au fost urmatorii:
- am redactat hotararea AGA. in care am specificat schimbarile de administratori, sediu social, cesiunea partilor,revocarea si numirea noului administrator.
-am redactat actul aditional in care specific aceste schimbari,
- am redactat un alt act constitutiv in care apar toate aceste schimbari,
Ma intereseaza urmatoarea problema; Eu voi fi noul administrator, ca sa imi pastrez indemnizatia de somaj ( actualmente sunt somera), pot incheia un contract intre mine si societate fara sa fiu platita dar sa imi pot pastra indemnizatia? Firma are statut de S.R.L. Cati angajati sunt obligata sa am si daca este corect si valabil numai contractul meu fara sa am alti angajati?
Va multumesc si astept raspuns.