S-a platit prin companie pana la terminarea liceului cand tatal a solicitat sistarea retinerilor intrucat a terminat studiile.
Pe mine ma interesa obligatia companiei, intrucat tatal nu de bunavoie platea pensia ci printr-un titlu executoriu emis de judecatorie si inaintat angajatorului. I se facea poprire pe salariu iar banii erau depusi fetei. Ea a anuntat de atunci angajatorul tatalui in scris ca se va inscrie la facultate, ca nu obtine venituri iar cand a inceput anul scolar a depus si adeverinta care demonstra acest lucru.
Eu nu vad de ce ar trebui sa-l actioneze in instanta sa-i acorde un drept care il are deja printr-o hotarare judecatoreasca. Nici ca plata pensiei sa fie sistata pe perioada vacantei.
Dar....cum spuneam nu sunt jurist. Si cum jurist nu e angajat la firma ...au pretentia ca un economist sa le stie pe toate.
Sincer , din experienta mea din domeniul in care profesez, fata s-ar putea indrepta in instanta impotriva angajatorului tatalui intrucat nu a respectat hotararea judecatoreasca. Caz in care persoana vinovata ca nu a retinut si virat sumele respective as fi eu. E motivul pentru care tot ma interesez dealtfel.
va multumesc pentru raspunsuri.
daca as fi putut discuta si cu tatal si cu fiica lucrurile poate erau mai simple. necazul e ca ei se tiganeau in prezenta mea, ce aveam eu de spus nu prea conta.
daca m-ati putea ajuta si cu o prevedere legala unde este precizata continuitatea pensiei de intretinere, m-ar ajuta sa-i lamuresc. cu toate ca daca in hotarare scrie ca se plateste de la o data fixa pana la terminarea studiilor...ar trebui sa fie clar. iar intreruperea studiilor nu a fost decat pe perioada normala a vacantei nu o intrerupere de un an sau altceva, nici nu a fost angajata undeva intre timp sa fie justificata suspendarea temporara a pensiei.
multumesc inca o data pentru sprijin.
va multumesc pentru raspuns dar...n-am inteles.
nu e fiul meu. eu sunt la mijloc, lucrez la angajatorul tatalui mai exact ma ocup de salarizare. astazi la mine in birou tatal si fiica au facut un circ de toata frumusetea tatal ca nu-i plateste ca e o vagaboanta, fiica , ca e studenta si in perioada iulie septembrie s-a ocupat de inscrierea la facultate iar adeverinte se elibereaza numai dupa inceperea anului scolar.... iar directorul m-a mustruluit pe mine pentru scandalul produs. sunt economist nu jurist, eu incerc sa respect hotararea judecatoreasca unde scrie pana la finalizarea studiilor. care absolvent de liceu care intentioneaza sa se inscrie la o facultate se angajeaza sau se intretine singur de la terminarea scolii pana la inceperea facultatii? nu tot parintii il intretin in acea perioada? le-am spus ca ma documentez si le voi comunica rezultatul. dar nu imi permit sa consult un avocat sa-i impac pe ei. ar trebui sa se certe in tribunal.
eu am o instiintare de poprire si o hotarare judecatoreasca trimisa de tribunal si adeverinta ca inca nu si-a finalizat studiile. ce trebuie sa fac?
Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu mai mult de 25 de ani.
Copilul la care se refera hotararea a implinit varsta de 18 ani in cursul clasei a 12-a iar pensia a fost achitata pana la terminarea anului scolar(pana in luna iunie).
La data de 1 octombrie copilul a depus adeverinta ca este inscris in anul I la facultate la angajatorul care facea poprirea pe salariu.
Intrebarea este daca pentru perioada iulie-septembrie (pana la inscrierea la facultate) se plateste pensie de intretinere, trebuie platit retroactiv si pentru lunile respective? Mentionez ca beneficiarul pensiei nu a obtinut venituri in acea perioada.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.