avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate gabitaa

Activitate gabitaa

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Madalina28 a scris:

V-am trimis cu copy /paste deoarece intr-adevar nu mai apare tematica pe site-ul baroului Ilfov. Eu o aveam salvata in calculator. Sper sa va ajute.

si pentru avocatii defnitivi?
helene22 a scris:

Buna tuturor...vestea privind modalitatea de examinare este chiar o surpriza...dar din pacate eu nu mai gasesc tematica afisata de baroul ilfov...chiar aseara m am uitat peste ea dar akm sincera sa fiu nu reusesc sa o mai gasesc pe site-ul baroului..ma poate ajuta cineva cu un nou link va rog?

Buna,
Banuiesc ca, atat tematica, bibliografia, cat si modalitatea de examinare vor fi afisate pe site-ul UNBR. Probabil cu 1 iunie. Oricum ramane putin timp pana la examen.
Bafta tuturor!
LALITA a scris:

Va rog sa ne impartasiti si noua punctul de vedere al ANI,in privinta (in)existentei incompatibilitatilor in exercitarea profesiei de mediator,cand veti intra in posesia raspunsului institutiei abilitate, mai sus amintite.
Multumesc!
L.

Buna,
Exista un astfel de raspuns? Stiu ca exista ceva pentru politisti. Dar pentru functionarii publici?
Madalina28 a scris:

este doar raportul juridic civil la care trebuie sa stii notiunea, caracterele si elementele structurale, adica subiecte, continut si obiect. fara izvoare.

Eu am cartea de la Nomina Lex care este structurata exact pe tematica de anul trecut. nu e nimik in plus ori in minus.

In orice caz trebuie sa mai asteptam foarte putin si vom afla tematica de anul acesta. Poate au mai scos din subiectele de anul trecut si au introdus altele. Ramane de vazut.

In acelasi timp, poate se gandeste cineva si la noi, la timpul si efortul nostru, si ne vor pune la dispozitie, pe langa tematica, o bibliografie!
gabitaa a scris:

madalinaflo a scris:

cred ca tematica se va afisa prin martie-aprilie.
eu cred ca se va da si din noile coduri

sper ca totusi mai repede....si poate ne pun la dispozitie si o bibliografie in mod concret.
am si o intrebare, chiar mai multe: cei care se ocupa de examen(data, tematica, etc) stiu codurile pe de rost? din memorie? sau mai apeleaza si la "sursa" ? sa fim nevoiti sa invatam si sa memoram atata materie mi se pare.....dupa ce ai dat un examen de licenta...si esti licentiat....mai dai un examen...ca deh...

poate se modifica legea si cei care au 10 ani de experienta in alte profesii juridice, vor intra si ei tot cu o cerere...sau poate examenul se da in forma unor teste grila.
madalinaflo a scris:

cred ca tematica se va afisa prin martie-aprilie.
eu cred ca se va da si din noile coduri

sper ca totusi mai repede....si poate ne pun la dispozitie si o bibliografie in mod concret.
am si o intrebare, chiar mai multe: cei care se ocupa de examen(data, tematica, etc) stiu codurile pe de rost? din memorie? sau mai apeleaza si la "sursa" ? sa fim nevoiti sa invatam si sa memoram atata materie mi se pare.....dupa ce ai dat un examen de licenta...si esti licentiat....mai dai un examen...ca deh...
Madalina28 a scris:

Uzucapiunea nu este prevazuta in tematica de invatat.

anul trecut a fost.
Madalina28 a scris:

Posesia reprezinta o prerogativa a dreptului de proprietate privata, alaturi de folosinta si dispozitie. Toate acestea trei alcatuiesc ocntinutul dreptului de proprietate privata.

Multumesc pentru raspuns!
Buna seara,
Am si eu o nelamurire referitoare la posesia ca stare de fapt protejata juric, continut si calitatile posesiei. Nu reusesc sa le identific ca si subiecte in cartea scrisa de Boroi.
Ma puteti ajuta si pe mine, va rog. Multumesc
barou2014 a scris:

Salutare,

Are cineva pana acum nelamuriri privind nulitatea, prescriptia, efectele actului juridic, prop privata/publica?

Buna seara,
Parca anul trecut, efectele actului juridic nu au fost. La persoane de pe ce carti invatati?
Multumesc