avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate portasai

Activitate portasai

Răspuns la discuția Ajutor: Probleme CASCO OMNIASIG!
Daca am dovezi si dau in judecata pagubitul pentru fals in declaratii, am cum sa imi recuperez banii de la el?
Răspuns la discuția Ajutor: Probleme CASCO OMNIASIG!
Da, dar intai sa primesc raspuns de la CSA, problema sta in felul urmator, daca ii dau in judecata, din cauza ca a venit fratele soferului si a dat declaratie in locul lui, nu o sa am probleme? Din cate stiu e fals in declaratii, si eu pot fi complice, sau ceva de genu. Mentionez ca eu nu am stiut ca e fratele soferului si am aflat tocmai cand am fost chemat la Galati.
Am masina in leasing, RCA la OMNIASIG, CASCO la OMNIASIG.
Problema sta in felul urmator: in data de 4 Octombrie, am avut un accident, eu ieseam dintr-o spalatorie si neavand vizibilitate din cauza unui autovehicul parcat, cand am vrut sa plec neasigurandu-ma am fost acrosat din stanga de un GOLF 4. In momentul accidentului mie mi-a sarit doar airbag-ul de la volan, la Golf amandoua, fiind un drum circulat imediat s-au adunat o multime de oameni si am fost nevoiti sa scoatem de pe partea carosabila masinile avariate ajutati de persoanele din jur ca sa decongestionam traficul in acea zona.
Am dat numarul meu de telefon conducatorul autovehiculului ca sa mergem amandoi a doua zi sa facem constatul amiabi.
A doua zi ma suna ala sa vin la OMNIASIG Tecuci, nu era soferul din ziua precedenta (asta am aflat mai tarziu).
La OMNIASIG completam tot ce e necesar pentru a deschide un dosar de dauna, lui i-am dat asigurarea deoarece nu i-am acordat prioritate, eu urmand sa imi fac masina pe CASCO.
Au existat niste certuri deoarece la GOLF parea a dauna totala el fiind din 2001 si asigurarea mea nu putea sa ii dea mai mult de 2500€ (a vrut sa ma dea in judecata, dar a renuntat).
A doua zi ma suna agentul de la asigurare si imi spune ca si la mine e caz de dauna totala, deoarece la ei in calculator masina mea este asigurata cu 6000 RON in loc de 6000 EURO, si ca trebuie sa mai astept sa faca nu stiu ce verificari pe la Bucuresti, si vor reveni cu un telefon cand sa imi duc masina in service. Am zis ca astept, nu e nici o problema.
Dupa aproape o saptamana, ma suna pagubitul, adica asa zisul sofer al GOLF-ului, si imi spune sa vin la Galati ca de fapt fratele lui era la volan si ca mai avea si 3 in masina sau 4 sa dau o declaratie. Am ramas inmarmurit si am acceptat. Am fost la sediul OMNIASIG Galati, unde m-a pus sa dau o declaratie in care sa spun ce sa intamplat in dimineata zilei de 5 Octombrie. Dupa ce am scris, agentul de la asigurare imi spune ca OMNIASIG nu ne va despagubi, deoarece a dat ala declaratie in locul soferului care a fost implicat in accident.
Adica nici eu nu imi pot face masina cu CASCO si nici el cu RCA. Am ramas amandoi cu epavele. De bine de rau el isi poate vinde masina, dar eu cu leasing, voi plati inca 2 ani rate o epava si bani ca sa imi repar masina nu am, deoarece cu ea produceam bani si de rata si de alte cheltuieli. Sunt disperat, nu stiu ce sa mai fac, simt ca turbez. Am depus o reclamatie saptamana trecuta la CSA, si astept un raspuns...
Ajutati-ma cu niste sfaturi… Pot da in judecata OMNIASIG-ul sau ma chinui degeaba?