avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate tigru2000

Activitate tigru2000

In ambele cazuri a fost contract de colaborare.
Buna ziua, am avut o perioada de colaborare in care am nascut primul copil, am reluat activitatea si am nascut al doilea copil. Dupa primul copil s-a realizat un alt contract de colaborare, intrucat pe perioada indemnizatiei la primul copil, activitatea a fost suspendata de la Registrul Comertului. Dupa ce am nascut al doilea copil, s-a realizat rezilierea celui de-al doilea contract de colaborare. Exista vreun drept in lege care acodra posibilitatea reluarii activitatii dupa CCC, intrucat exista un contract valid.
Buna ziua
As dori sa stiu daca se poate inchide un contract de comodat inainte de termen intre un proprietar(ce este membru fondator) si un ONG ce isi desfasoara activitatea in acel imobil detinut de proprietar. Nu exista clauza care sa specifice ca acel contract se poate incheia oricand doreste una din parti. ONG-ul are ca membri fondatori 2 parti: proprietarul imobilului si alta parte, in mod egal. Daca cealalta parte da in judecata proprietarul imobilului pentru nerespectarea contractului de comodat, are sanse de castig ? Cealalta parte a facut niste investii dar nu le poate dovedi pentru ca facturile sunt pe ONG. Cealalta parte are dreptul sa ceara in instanta daune mai mari decat investiriile ce le-a facut in ONG ? (mai exact diferenta dintre ce a investit si cat a luat din amortizare)

Idee de baza este sa se ajunga la o intelegere amiabila(intre cele 2 parti asociate - proprietarul si cealalta parte) in care cel care a facut investitiile(cealalta parte) sa primeasca banii inapoi de la proprietar(celalalt asociat) dar sunt mici sanse ca aceasta sa se intample

Va multumesc