Buna seara, va multumesc mult pt raspunsuri, si pt ca 'mi-ati deschis mintea catre variante pe care nu le anticipam'.
Roxanel: nu inteleg, se restituie taxa de 3%? adica se plateste taxa de timbru de 3% si daca se incheie tranzactia la prima infatisare i se restituie taxa integral? Nu mai inteleg rostul taxei de timbru.
Antoanela, noi ne-am inteles asupra sultei, si a faptului ca reprezinta 50% din val apartamentului, care nici macar nu este achitat integral. Ulterior, mi-a trimis pe mail, copia dupa actiunea de div, si mi-a spus ca a depus acea varianta, si nu cea cu care am fost de acord. In actiune nu este specificata valoarea apart si nici sulta, doar ca el ar fi contribuit cu 80%. Mi-a spus ca vom face tranzactia cu aceeasi suma ca sulta si ca in hot de div nu este specificat acel procent, doar ca eu ii dau suma de bani si el nu mai are nicio alta pretentie. Nu prea am incredere in spusele lui.
Inca o data, va multumesc mult pt sprijin. Sanatate multa si Doamne ajuta!
Buna seara,
Sotul meu a depus actiunea de divort prin acord (avem mai mult de 1 an de la casatorie si nu au rezultat copii din casatorie). Problema mea este cu partajul. Ne-am inteles sa-i dau eu o sulta si sa imi ramana mie apart. In actiune, el a specificat ca aportul lui ar fi de 80% (ceea ce nu este real).
Asa cum am citit si la rasp de mai sus, inteleg ca ar trebui la primul termen sa se faca tranzactia (conform intelegerii dintre noi). Vin cu ea tehnoredactata si o semnez in fata completului de judecata? Taxa aceea de 3% trebuie platita inainte, sau dupa semnarea tranzactiei? In actiune am vazut ca nu este specificata valoarea apartamentului.
- Apartamentul nefiind achitat integral nu ar trebui sa se perceapa taxa la valoarea platita pana in acest moment?
- daca nu se incheie tranzactia la prima infatisare ce ma sfatuiti? pot sa nu semnez? Eu sunt de acord cu divortul dar ma deranjeaza acel procent.
Va multumesc mult pentru rabdarea de a ne citi si raspunde.
Doamne ajuta!