iar daca un singur parinte e in viata rapoartele se modifica in 7/8 pt sotie si 1/8 pt parinte nu? adica fratii si surorile tot nu au parte decat in cazul in care nu mai e nici un parinte in viata... si in acest caz (parinti decedati) fratii ce parte au?
multumesc
multumesc de lamurire!
dar pentru si mai multa siguranta in 'cazul cel mai rau' :
eu las un testament scris de mana sau la notar sau si si in care precizez ca las toata averea mea sotiei (respectiv si ea va face unul la fel in favoarea mea) si atunci comform legii ea/eu ramane/raman cu 3/4 din avere iar daca precizez in acesta in mod expres pt parinti sa lase prin forme legale la succesiune (care din cate stiu are termen legal 6 luni de la deces ) totul sotiei/mie (si bineinteles reusesc sa-i sensibilizez cu asta si sa fie de acord) atunci problema ar fi rezolvata nu?
deci sa inteleg bine(cazul e al meu banuiesc ca ati intuit acest lucru):
daca se intampla ca unul din soti sa moara celalalt ramane sa imparta doar cu parintii averea?
daca da in ce cota?
(parintii sunt toti in viata in cazul exempluui meu
caz concret:
sot si sotie fara copii, amandoi au frati nepoti din frati , parinti si alte rude in viata
logica imi spune ca toate bunurile dobandite de ei prin munca cinstita si fara ajutor din familie le apartin! (adica daca unul moare nu e normal ca celalalt sa imparta indiferent in ce cota cu cei mai sus amintiti sau cel putin sa i se dea posibilitatea celui ramas in viata sa imparta sau nu cum crede de cuvinta averea)
legea din cate am citit spune altceva!
intrebare : exista vreo posibilitate ca acestia sa isi asigure intre ei dreptul deplin asupra a ceea ce au dobandit impreuna?