avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate bats

Activitate bats

Sa incerc sa explic mai clar:
- cum am mentionat mai inainte repartitia contorizata a tuturor utilitatilor se face pe orizontala, adica : magistralele (apa calda, rece, agent termic) sunt pe casa scarii, fiecare dintre locatari sunt contorizati individual adica; exita contor apa rece, contor apa calda, gigaclorimetru (contor agent termic) pt ficare apartament in parte in afara de contorii generali montati la intrarea in bloc. Repartia contorizata pe verticala a utilitatilor este cea de care ati pomenit mai sus cu contorii sub chiuveta.
Acum daca am reusit sa ma fac inteles revin cu intrebare pusa mai sus: "exista o lege care specifica in mod clar.........."?
Dupa cate am inteles eu exista o lege care specifica in mod clar. ca daca repartitia de utilitati se face pe orizontala, si este contorizata in totalitate inclusiv gigacalorimetrul individual, si nu pe verticala furnizorul de apa calda menajera si agent termic este oblicat sa incheie contract individual cu propietarul locuintei si atentie nu cu asociatia iar contorul de care se va tine cont la incheierea contractului va fi cel al locatarului si nu cel general al blocului.
Multumesc pt raspuns!
As mai avea o intrebare; la noi repartitia incalzirii si a apei calde menajere de la furnizor este pe orizontala (fiecare locatar este contorizat individual pe incalzire si apa calda menajera, conductele trec prin spatiu comun si nu prin apartamente) si vreau sa stiu daca furnizorul acestor servicii este obligat prin lege sa inchei contract individual?
Bine dar la munca colegii mei stau circa 2-3 ore pe zi , 5 zile pe saptamana, deoarece munca este de teren. Iar cheltuielile cu apa, caldura, gaze, electricitatea, gunoi (contract separat) etc sunt contorizate.
Nu mai inteleg nimic.
Puteti sa ma lamuriti?
Multumesc.
Chiar daca toti angajatii mei sunt trecuti ca persoane locative la alte asociatii din aceiasi localitate?
O persoana poate fi inregistrata la doua asociatii concomitent din aceeasi localitate?
Este posibil asa ceva?
Am un pct de lucru la parterul unui imobil
Care este nr de persoane pe care trebuie sa-l inregistrez la asociatie avand in vedere ca toti angajatii mei sunt trecuti ca persoane locative la alte asociatii din aceiasi localitate?
Pierderile de apa rece si sau calda cum se repartizeaza conform legilor in vigoare daca blocul este contorizat in intregime (exista si cotoare individuale si contor general)?