avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate criss84000

Activitate criss84000

Hotii sunt pe mina politiei cercetari penale... Jocul e acelasi: ei pretind in continuare ca nu au bani sa scoata bijuteriile de la casa de amanet, iar noi trebuie sa scoatem bijuteriile de la amanet, daca nu, le pierdem...
Va rog din suflet... CINE trebuie sa aplice aceea lege pentru a confisca bijuteriile?
Noua ni s-a spus ca trebuie sa-i dam in judecata pe hoti si instanta de judecata va hotari...Insa pina atunci, practic bijuteriile trebuie scoase... Deci trebuie hotarire judecatoreasca pentru ca politia sa confiste bjuteriile? Nu cunoastem procedurile si am avea nevoie de cit mai multe informatii inainte de-a ajunge la sefi...
Mii de multumiri ...
Va multumesc mult la toti pentru raspunsuri.
Culmea este ca am discutat cu o cunostiinta care e avocat care ne-a spus ca asta e procedura: daca bijuteriile au fost amanetate, politia nu le poate confisca de la casa de amanet. (Strigator la cer!) Acum, avind legea in mina, vom merge mai departe la comandantul politiei si la procuror. Legat de procuror : cum putem afla cine a fost numit pe caz? Banuiesc ca e o informatie pe care politia trebuie sa ne-o comunice, nu?

Nici noua nu ni se pare logic... Avem impresia ca politia lucreaza mina in mina cu casa de amanet.
Stiti cumva vreo lege ce sepcifica aceasta (ca bijuteriile sunt confiscate)?
Va multumesc mult
Buna ziua,
Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care sunt amanetate. Problema este ca ne trebuie o suma mare de bani pentru a scoate bijuteriile de la amanet... Si, se pare ca legea nu ne da nici un instrument pentru a recupera acesti bani de la hoti. Ni s-a spus sa incercam sa negociem cu hotii : sa renuntam la reclamatie contra recuperarii bijuteriilor. Am fi de-acord, insa hotii sunt tineri, n-au nici o proprietate, parintii lor au o situatie precara... Ce putem totusi face?!... Cine ne poate garanta ca ne vom recupera banii dupa ce hotii isi ispasesc pedeapsa?! Legea nu-i poate obliga nicicum sa ne inapoieze banii?
Va multumesc mult pentru orice sfat.
S-a aranjat.
Mii de multumiri.
ps "singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba" - este vorba de vecin care nu are centrala termica printre cei care ar fi afectati de debransare
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Debransarea de la termoficare ar afecta teoretic citiva vecini care si-au dat aprobarea fara nici un fel de problema. Aproape toti au centrale de apartament.
Insa, exista acest paragraf de lege care stipuleaza ca debransarea nu poate fi facuta cind exista agent termic in retea. Datorita acestui paragraf si sub presiunea comitetului asociatiei de proprietari, presedintele asociatiei nu vrea sa aprobe cererea noastra de debransare. Fac o mica paranteza: comitetul de bloc este foarte deranjat de lucrarile noastre de apartament...

Daca fac un mic rezumat: in ciuda faptului ca exista agent termic in retea, operatia de debransare a noastra de la reteaua de termoficare nu deranjeaza practic nici un vecin, insa "presedintele blocului" refuza sa aprobe cererea datorita acestui paragraf de lege.

Exista vreo solutie?
Nu se poate obtine oare o derogare de la primarie?
Multumesc mult.
Buna ziua,
as dori sa stiu daca exista vreo limita calendaristica pentu debransarea de la centrala termica.
Avem aprobare de debransare de la regia autonoma de termoficare, ei pretind ca debransarea se poate face fara probleme, insa asociatia proprietarilor de bloc pretind ca exista o limita calendaristica : 15 septembrie.
Va rog, care este legea mentionata de cei de la termoficare, care precizeaza ca ne putem debransa cind vrem, ca nu exista limita calendaristica?
Avem vecini pensionari, destul de putini amabili, care ne pun bete in roate. Pe coloana, singurul vecin care nu are centrala nu are nici o treaba, insa cei din comitet sunt tare neintelegatori.
Va multumesc mult.