avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate sly_d

Activitate sly_d

Răspuns la discuția Clauza in contractul de munca
Buna ziua,

ma aflu si eu intr-o situatie similara in postura de angajat.
In negocieri am obtinut un acord de salariu in euro calculat la cursul actualizat lunar.
Cum pot sa cer, elegant si fara sa genereze batai de cap angajatorului, punerea pe hartie? Solutia dumneavoastra mi se pare foarte buna si simpla.
Intreb: nu exista posibilitatea unui acord , distinct de CIM, in care partile cad de acord ca pe langa salariul in lei trecut in CIM sa se faca o regularizare lunara (eventual sub forma de bonus) cu o formula specificata (ex. salariu negociat in euro x cursul BNR ziua ultima de calcul salarii - salariu fix din CIM= regularizare)

Si din moment ce ne aflam la "Clauza in contract" pot sa va intreb, va rog, despre urmatoarea situatie:
Sunt la semnarea CIM pe o perioada determinata de 1 an. Nu ma indoiesc de intentiile angajatorului insa am fost invatat ca "ce-i in mana nu-i minciuna" . Prin urmare ce metoda (din nou pe cat posibil eleganta si simpla) imi recomandati sa aplic pentru a avea o certitudine cu privire la desfasurarea contractului?
Pot sa cer de exemplu o clauza in contract (sau din nou un act aditional) in care contractul sa se prelungeasca automat pe o perioada nedeterminata cu 3 luni inainte de termenul initial de expirare?
- Actul aditional ar putea fi facut acum, la semnarea CIM, specificandu-se ca daca angajatorul nu doreste sa prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata sa ma notifice de aceasta intentie cu cel putin 3 luni inainte de expirarea acestuia.
- Sau in contract sa se specifice ca se prelungeste automat pe perioada nederminata cu exceptia cazului in care angajatorul ma notifica din nou cu cel putin 3 luni inainte.

Scopul meu este sa ma conving de intentiile angajatorului si sa nu aflu cu o luna inainte ca nu se mai doreste prelungirea contractului ajungand in postura de a-mi cauta un loc de munca rapid.

Multumesc!