Pentru inceput as vrea sa va multumesc mult la toti pentru sfaturi. Cred ca am sa procedez pe amandoua caile. Am sa incep reparatiile la casa si in paralel am sa incep si procesul pentru succesiune si acordarea casei in natura catre mine si am sa ii platesc partea lui din mostenire in bani.
La ceilalti frati le-am dat deja partea lor de bani, dar in urma expertizei care se va face sa se stabileasca pretul casei, daca se va constata ca sunt diferente la sumele platite de mine deja catre frati, cu toate ca intelegerea si banii i-am platit mai demult am sa le platesc diferenta la zi ca sa nu existe nici un motiv de suparare si asa mi se pare corect.
Intrebare: expertiza pentru pret este bine sa o fac inainte sa incep procesul sau sa o cer in timpul procesului la instanta?
PS. am sa merg si la un notar sa vad ce se intampla daca nu se prezinta la succesiune si cat timp are sa se prezinte de la citarea lui. Poate ca as simplifica procedura si poate ca exista o posibilitate legala sa facem expertiza si in baza expertizei sa pun banii intr-un cont pe numele fratelui si casa sa imi ramana mie, in cazul in care nu se prezinta la notar.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.
Suntem 4 frati si de la parintii nostri a ramas o casa si cateva terenuri agricole. Doi dintre fratii mei mi-au lasat mie casa de la tara. Al treilea frate nu reusesc sa ma inteleg cu el deloc sa imi ramana mie casa. SUnt de acord sa ii platesc partea care i se cuvine dar nu vrea sa auda de asa ceva. Partea rea este ca pe acel frate nici nu il intereseaza starea casei si faptul ca in acea casa nu sta nimeni si se degradeaza pe zi ce trece. Eu as investi sa repar casa si sa o aduc in stare de functionare dar nu pot sa fac asta deoarece nu reusesc sa ma inteleg cu acel frate.
Intrebarea mea este: exista o cale legala sa fie obligat sa imi cedeze mie partea de casa, avand in vedere si faptul ca ceilalti frati mi-au cedat partea de casa. Sau care ar fi posibilitatile mele sa devin proprietarul casei conform unei hotarari judecatoresti?
Va multumesc anticipat.