avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate iulia_eu

Activitate iulia_eu

m_ella2005 a scris:

Daca fostul sot, la divort, nu a fost de acord sa ii purtati numele, ce va face sa credeti ca isi va da consimtamantul in forma autentica acum, mai ales ca urmeaza sa va recasatoriti?
Psihologic, dv nu ati reusit sa depasiti momentul despartirii de tatal fetei, motiv pentru care doriti sa ii purtati numele in continuare, iar scuza perfecta este aceea de a avea acelasi nume cu al fetei... Cea mai simpla metoda ar fi sa va impacati cu ideea ca v-ati despartit de fostul sot al carui nume vreti sa il purtati in continuare, ba mai mult sa il poarte si viitorul dv sot. Sa aveti in vedere faptul ca fiica dv se va casatori la randul ei si este foarte posibil sa ia numele viitorului sot. Ce veti face atunci, veti recurge iarasi la schimbarea numelui pentru a fi acelasi cu al fiicei? Il veti convinge pe viitorul ginere sa ia numele fetei pentru a fi acelasi cu al dv.?


Mi se pare cam off-topic raspunsul dvs. Cu tot respectul , multumesc pt raspuns dar .....e cam tras de par.
1. Fostul meu sot o sa imi dea acceptul. Am vorbit deja. Trecutul este trecut...de mult timp.
2. Purtarea aceluiasi nume o fac pt ca am trecut si eu prin asta si nu e placut, ca mama sa fie Popescu cu copilul Ionescu.....
3. Cred ca nu am nevoie de un consult psihologic la probl. mea. Pt ca este o problema strict a mea si am cerut doar sfaturi ce se pot da de un avocat.
4. Iar numele ex-ului nu pot obliga pe nimeni sa il poarte. Daca viitorul meu sot a acceptat varianta aceasta eu zic ca e mai mult decat ok.
Dupa cum a scris d-na avocat Margareta .Stanciu ma incadrez la lit e) adica
e) când fostul soţ doreşte să poarte numele de familie pe care l-a avut în căsătorie, pentru a avea un nume comun cu copiii încredinţaţi spre creştere şi educare, cu consimţământul fostului soţ, dat în formă autentică

Sa inteleg ca exista doar o singura metoda. Aceea de a-mi schimba numele cu cel al fiicei, cu consimtamantul dat de fostul sot, apoi in momentul casatoriei viitorul sot poate prelua numele meu.
Va multumesc. Daca nu am inteles bine, va rog sa ma corectati!
Va multumesc !

p.s. La intrebarea de ce nu iau numele viitorului sot ar fi ca , ar fi mult mai greu sa fie de acordul fostul sot ca, copilul sa fie adoptat de catre viitorul sot. Iar varianta sa avem nume de fam diferite e un pic psihologic dificil pt copil- si pt mine. M-am lovit si eu de probl.asta si nu e prea placuta....
ms.
Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt a-l avea comun cu al copilului.
Sunt in stadiul de a ma recasatorii, si am dorii ca el si viitorul sot sa "luam" numele fetitei".
Care ar fi cea mai simpla metoda de a face asta ?
multumesc frumos!