Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
1.Voi fi mai explicit. Era vorba de o banala deviatie de sept nazal, si mai putea astepta - nu era o urgenta. In momentul consultatiei, mi s-a prezentat boala, cum se va efectua interventia si ce tratament voi urma, ca totul va fi bine, e simplu si nedureros dar nimic despre eventualele complicatii (despre care orice ORL-ist stie cu siguranta). A urmat programarea interventiei. Pana in momentul operatiei deja pierdusem bani si timp (analize, zile de munca pierdute, transport) In ziua operatiei, exact cu o ora inaintea ei, am fost internat de asistentele clinicii si am fost pus de catre acestea sa-mi dau acordul scris cu privire la complicatiile anesteziei si a operatiei propriu-zise. In acest acord erau specificate complicatiile anesteziei dar cele ale operatiei de deviatie de sept nu erau, ci specifica doar ca "am fost informat de catre doctor cu privire la complicatiile posibile". Atunci am crezut ca complicatii nu exista atat timp cat nu am fost informat de ele sau poate erau dar nu erau posibile in cazul meu.
Incerc sa dau in judecata clinica in mare parte pentru ca nu am fost informat, pentru ca pur si simplu nu stiam nimic decat ceea ce imi spunea doctorul.
2.Pe partea cu nereusita operatiei poate nu as avea succes in instanta, cu toate ca e destul de frustrant si greu de dovedit ca medicul ar fi fost vinovat.
„…un medic nu se obliga , asa cum se spune in lege , decat la a depune toate diligentele necesare pentru reusita unei operatii, tratament, etc., fara ca el sa se oblige la insusi rezultatul asteptat...”
Sincer, cine poate verifica asa ceva? Poate doar psihologii sunt de aceasta competenta. Daca doctorul nu a dat un randament maxim (poate s-a trezit intr-o zi mai altfel decat ar fi trebuit sa fie, mahmur, frustrat, ceva care sa-i fi distrat atentia in alta parte) dar sustine cu inversunare ca a facut tot ceea ce s-a putut? Concret, cum pot ataca eu / cum se poate apara doctorul ca a depus sau nu toate diligentele necesare?