avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate Bodescu Virginia

Activitate Bodescu Virginia

D-le avocat,
multumesc foarte mult pentru sfat. Mă gândeam că este cea de acest fel, dar cei pe care i-am întrebat, persoane care au trecut prin acceaşi situaţie, mi-au dat răspunsuri diferite. Este bine să ştiu că trebuie să aştept şi că poliţistul nu trebuie să ia declaraţie tatălui (aşa cum a spus dl poliţist) dacă acesta nu depune plângere penală.
Mulţumesc.
Eram la volanul masinii, in apropierea unei treceri de pietoni. In fuga , a trecut o fetita de la scoala din apropiere, vorbind la telefon, fara sa se asigure, a pus piciorul langa trecerea de pietoni, dorind sa traverseze - tot in fuga. Fetita mea, care era in masina cu mine, pe scaunul din dreapta, a vazut ca nu fata care nu dorea sa tarverseze nu are de gand sa se opreasca, a strigat "mami !", iar eu am virat volanul spre stanga, pentru a nu lovi pietonul. Fetita, care vorbea la telefon, a intrat in parbrizul masinii mele, a spart parbrizul cu geanta de carti de pe umar, si, din izbitura, a cazut pe trotuar, unde a suferit cateva escoriatii (zgarieturi). Eu am oprit masina, fetita s-a ridiact, era putin confuza, dar nu si-a rupt nimic. Am anuntat parintii, matusa fetei a venit, a luat fetita (sunt medic pediatru, am examinat--o inainte, am vazut ca este echilibrata, nu avea semne de fracturi sau leziuni sangerande, era doar putin confuza), am plecat la politie, unde am completat o declaratie, si impreuna cu politistul, am mers la locul faptei, unde dl politist a facut niste masuratori, un proces verbal (pe care eu nu l-am vazut). Apoi am mers la spital, impreuna cu politistul pentru a ne intalni cu fetita si matusa ei. Care intre timp au facut niste radiografii si au plecat. Eu am vorbit cu chirurgul care examinase fetita, si cu tatal fetitei, care a spus ca nu depune plangere penala. Politistul mi-a retinut carnetul de conducere si mi-a dat o dovada (articolul 184, aliniatul 1,3). Problema este ca, desi am o dovada de circulatie pe care o reînoiesc la 30 zile, dosarul meu nu pare sa inainteze, este inca la politie, plangere penala nu s-a depus, din cate stiu eu, nu am vazut procesul verbal si nu stiu cat trebuie sa mai astept. Dupa 15 zile, cand m-am intâlnit cu poliţistul care mi-a reţinut carnetul, acesta încă nu luase o declaraţie tatălui fetiţei. Am impresia că lucrurile se tergiversează, şi în plus, tatăl fetiţei, care este avocat, a întrebat de ce s-a dus poliţistul la locul faptei fără d-lui...ceea ce mi-a ridicat nişte semne de întrebare.
Sper că nu v-am retinut prea mult din timp şi îmi veţi da un răspuns
Dr. Bodescu