multumesc pentru raspuns,insa dupa cum v-am spus ea este inca in spital,sa ceara certificat medico-legal iar cand o externeaza sa mearga sa depuna plangerea si ea la orice sectie de politie?Soferul nu are leziuni grave poate merge la orice sectie de politie sa depuna plangerea?exista vreun termen in care poate depune plangerile?
o intrebare am si eu....in urma cu o luna si jumatate am fost la un interviu (mentionez ca eram angajata pe o per nedeterminata la o firma) iar in urma acestui interviu am fost angajata.managerul cu care am dat interviul mi-a semnat aplication-ul insa i-am explicat ca o sa trebuiasca sa demisionez de la locul actual de munca si sa stau in preaviz 15 zile.Toate bune si frumoase!M-au trimis la contabilitate mi-au dat documentatia pentru angajare,m-au trimis la analize si urma ca dupa cele 15 zile de preaviz sa ma prezint la munca.Cu doua zile inainte de sfarsitul preavizului m-au sunat de la personal sa ma intrebe daca vin la data stabilita si sa imi comunice in ce schimb intru.Nu a mai durat mult cam o ora si m-au sunat ca tot ce am stabilit cade si ca urmeaza sa mai vin la un interviu si sa astept pana ma suna ei pentru ca vrea sa ma mai vada un manager.Intre timp preavizul meu s-a terminat si am inceput sa astept cu nerabdare telefonul minune.a trecut o saptamana si m-au chemat sa ma vada si al doilea manager.Am asteptat o ora pana am intrat si am realizat ca Dl manager ma luase ca fiind de fapt la primul interviu.I-am explicat ca mai fusesem la un interviu cu 3 saptamani in urma si ca am facut analizele si ca mi-am dat demisia de la locul de munca etc si m-a intrebat de salariu,eu i-am asteptat insa oferta dansului si mi-a spus ca urmeaza sa ma sune fetele luni,mentionez ca era vineri,sa imi comunice salariul.Si au trecut inca 3 saptamani in care au 3 zile de "luni",eu am tot sunat la ei am cerut sa vb cu el,sa mi se dea un raspuns sa mi se spuna ce fac in continuare,insa mereu mi se spune ca nu e in tara,ca o sa vb sefa de departement cu el etc.Deci eu cum pot proceda acum?ii pot da in judecata ca mi-am pierdut locul stabil de munca??Va rog sfatuiti-ma pt ca deja o iau razna....Multumesc.
Buna seara,
am si eu nevoie de un sfat...ieri seara sora mea a avut un accident pe raza capitalei...era in masina in calitate de pasager in drepta soferului,stateau la semafor in coloana de masini iar din spate i-a lovit puternic un taximetrist.Mentionez ca sora mea nu purta centura de siguranta din motive medicale(si ea poseda pemis auto si are de la medic o hartie in care i se permite a nu purta centura).in urma coleziunii sora mea s-a lovit puternic la cap si si-a fracturat o mana,la locul accidentului nu venise inca politia dar pe ea a transportat-o la spital in alt sofer din trafic.Cand am ajuns eu la fata locului politia nu ajunsese ,masinile era mutate de catre o intreaga echipa de taximetristi, care venisera sa isi "ajute" colegul, undeva pe in afara carosabilului.am sunat din nou la politie,a venit un echipaj si asa am aflat ca mai era un echipaj la spital.Acum sora mea e in spital putin desfigurata ,masina deja a intrat la daune totale pt ca practic a fost prinsa intre doua vehicule .Cu ce vreau eu sa ma sfatuiti...politia asteapta ca dupa ce iese sora mea din spital sa merga sa dea declaratie...eu intreb acum...daca accidentul este cu vatamare nu se deschide dosar penal automat?Cum trebuie sa procedeze partea vatamata mai departe???Mentionez ca partea vinovata vrea sa cada la intelegere cumva.