avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate teodorast

Activitate teodorast

acum 3 zile mi-a facut chitanta(declaratia) ca i=-am dat banii.
masina a fost 6 luni la mine dar d-abia acum mi-am dat seama ca am fost inselata
de cand se i-au in considerare 2 luni?
de la data scrisa in declaratie(chitanta)?
am fost chiar azi la firma si asa cum banuiam firma nu a avut de gand sa vanda masina iar banii oricum nu au ajuns la firma.
cei de acolo mi-au spus ca ma sprijina in rezolvarea problebei si ca o sa il convinga sa imi restituie banii sa nu ajunga la puscarie.
dar nu stiu incotro sa o apuc
la tribunal sau la sectia de politie de pe raza caruia locuiesc si locuieste sa fac plangere?
are valoare o chitanta de mana scrisa de el cu 2 martori ?
MIHAI GRIGORE a scris:

Sfatul meu este sa faceti chiar maine plangere penala impotriva acelui individ pentru savarsirea infractiunii de inselaciune si sa va constituiti parte civila vatamata cu suma de bani pe care i-ati platit-o pentru masina!
Plangerea o inregistrati la parchet si la politie!

daca ma duc doar la politie si depun o plangere impotriva individului ca parte civila imi tb avocat obligatoriu?sau pot sa ma duc sg?
tb sa ma duc intai la parchet si apoi la politie?
am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul recunoaste ca a luat suma de bani de la mine in schimbul masinii a carui proprietar este firma la care lucreaza, urmand ca actele sa le facem in 72 de ore sau daca nu sa imi restituie intreaga suma.cu 2 martori.
acum 3 sapt soferul firmei mi-a cerut masina si m-a mintit ca se duce cu ea sa faca actele pt ca patronul nu avea timp sa umble i-a facut lui procura
ulterior am aflat ca masina nu era de vanzare, e a firmei in continuare iar banii i-a bagat in buzunar soferul.
ce posibilitati am sa imi recuperez suma de bani pt vanzarea masinii si contravaloarea reparatiilor la masina suportate de mine cat timp masina a stat la mine.
mentionez ca am poze din concediu cu aceasta masina, facturi de reparatii, martori, plus o inregistrare recenta in care soferul imi spune ca actele masinii si masina sunt la firma iar banii care i-am dat sunt tot la firma.
am vreo sansa sa il vad pe acest individ la puscarie?
unde tb sa ma adresez? Politiei sau sa ii intentez proces pt inselaciune?