Mulţumesc pentru indicaţii. Am decis că-i mai bine să tăiem orice legătură, pentru a evita alte eventuale... scene. Azi mă duc să-mi iau lucrurile şi... cam atât.
La punctul 3 îmi poate da cineva vreun răspuns? deşi nu sunt sigur dacă este secţiunea potrivită.
Bună ziua. Mă numesc Alexandru. Deunăzi am decis să-mi pun pirostriile şi am stabilit data cununiei civile. Aceasta n-a fost pe placul părinţilor, aflaţi în Spania, aşa că mama, propietarul apartamentului în care locuiesc, s-a decis să vină în ţară pentru a mă evacua.
1. Am plecat din apartament pentru a evita alte scandaluri în ideea că mă voi întoarce după ce mama ar pleca din ţară. Eu intenţionez să sparg yala, pentru că, mai mult ca sigur, a schimbat-o. De trăit, trăiesc în acest apartament de prin '84 şi, evident, bulentinul îl am la această adresă; vecinii mă cunosc, nu sunt prea-n urmă cu plăţile etc.. La ce să mă aştept din partea poliţiei în caz că sparg încuietoarea?
2. Mama s-a căsătorit cu tata, m-au avut pe mine şi au primit un apartament de la stat. Probabil ( nu stiu exact ), pe numele tatălui, că blocul în care stau este bloc de militari, iar tata era militar la vremea ceea. După o perioadă, au divorţat, iar eu şi casa am rămas pe mâinile mamei. În momentul de faţă, am vreun drept asupra casei? ªi, dacă n-am, în ce condiţii aş putea dobândi aceste drepturi?
3. După cum spuneam, toată această tevatură a plecat de la decizia mea şi a iubitei mele de a ne căsători. Tinerii căsătoriţi ce avantaje şi drepturi au, dacă se căsătoresc zilele astea?