am primit un teren de la tata , pe terenul initial aveam bransare electrica ; la impartirea terenului ( impartire in 2 )bransamentul a ramas pe cealalta parcela : pot prelua contractul initial sau se deschide o noua partida ?
Am reusit sa intru in posesia inclusiv a proiectului pentru casa , astept avizele de la Mediu si Inspectia in constructii , dupa care la urbanism pt autorizatia de constructie ;
stie cineva care sunt costurile la primarie ? is cat dureaza ?
amprenta 76m² si suprafata desfasurata 176m²
multumesc anticipat pentru un raspuns
Revin cu o intrebare , pentru ANIF am inteles care sunt costurile si timpul pina finalizez ; pentru Directia Agricola stie cineva care sunt costurile si timpii ?
In continuare astept Certificatul de urbanism care se elibereaza pe 15/12 , pana atunci am contactat pe cinva sa-mi faca studiul geo , si pentru ridicarea topo , la firma care se ocupa de cadastru am fost directionat la o persoana care se ocupa si de scoaterea terenului ( ANIF, Dir Agricola , apoi la cadastru ) cu preturi destul de piperate ! De aceea intreb care sunt costurile le dir agricola !
Vestea buna , arhitectul mi-a facut deja o parte din schite , si sunt placut impresionat de cum va arata casuta , urmand sa-mi dea toate schitele pentru analiza cu toata familia , luni 14/12 !
Sa speram ca vom auzi de bine !
Da se vede ca traim in romania !
Am primit documentele de la arhitect , am mers la primarie si pentru documentatia urmatoare( de la primarie ) pentru a merge la ANIF va trebui sa astept pana dupa 15/12 !!! Oare este normal ca o analiza sau o documentatie sa dureze atat de mult ?
Care mai sunt institutiile la care va trebui sa merg ?
Oare pana la sf anului voi reusi sa termin cu toate actele ?
Multumesc anticipat pentru un raspuns !
In limita bunei intentii a celor la care va trebui sa merg inarmat cu o doza de rabdare Foarte mare , voi incerca sa merg si anticipat pe la birouri de unde greu reusesti sa scoti o informatie ; dar voi merge !( o alta adresa sa pot explica prin ce am trecut , in afara de forum se poate ? )
P.S
Traim in Romania , tara toturor posibilitatilor !
De acord !
multumesc !
Am luat deja legatura cu un arhitect , documentatia o sa fie gata in 2-3 zile , dupa care sa vedem urmatorii pasi ..
Constat ca fiecare document dureaza cel putin 10-15 zile ! Oare pina la primavara ne putem apuca de constructie ?
Cum pot scuti timp si bani sa finalizez procedura de documentatie , sa ma pot apuca de constructie ?
Am inteles bine ? Cu documentatia de la arhitect voi merge din nou la primarie pentru certificatul de urbanism , apoi la ANIF , iar apoi se reface doc cadastrala si iar la primarie !
Multumesc pentru o lamurire anticipat !
Multumesc inca o data !
Pina la inceperea constructiei procuram deja materiale ; la cate hartii avem putem ridica deja un perete cu hartiile avute !
Dezamagit total #-o
Multumesc , dar tot in ceata sunt , am : actul de proprietate , extrasul de carte funciara ,documentatia cadastrala si un certificat de urbanism pentru dezmembrare (terenul a fost impartit intre frati , de la parinti ) certificatul de urbanism pt informare se elibereaza dupa 23-23 11 2009
De unde se elibereaza PUZ si PUG ?
De unde se elibereaza Avizul Administratiei Nationale a Inbunatatirilor Funciare
Cat dureaza eliberarea acestor acte ?