Pe scurt...sunt beneficiara unei "prime de instalare" conform art 75 din Legea 76/2002 (somer fiind, mi-am gasit loc de munca intr-o localitate aflata la peste 50 km distanta de localitatea de domiciliu-aveam domiciliul in Petrosani si m-am mutat in Hunedoara). Lucrez de 9 luni la firma, dar intre timp s-a ivit o oportunitate de angajare cu salariu mult mai bun si am acceptat-o ( locul de munca se afla in Tg Jiu). Intrebarea mea este: va trebui sa restitui prima transa de bani din prima de instalare?...in lege scrie : "(5) Persoanele care beneficiază de primele de mobilitate au dreptul la menţinerea acestora şi în cazul în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii." Intrebarea mea este: ce inseamna aceleasi conditii? Oare eu, daca imi schimb domiciliul din Hunedoara in Tg Jiu indeplinesc aceleasi conditii?
scrie pe adresa trimisa de executorul judecatoresc catre casa de pensii. Suma a rezultat din soldul restant, dobanda restanta, comision de administrate si cheltuieli de executare silita...si rezulta un total de 5500 lei. Ambelor girante le-a fost orit din pensie 200lei/luna timp de un an si 3 luni...luna iunie este deja un an si 4 luni.
Doua pensionare au semnat un contract de fidejusiune. Individul pe care l-au ajutat nu a mai platit ratele creditului, in consecinta celor doua pensionare li s-au pus poprire pe pensie. Suma datorata de individ este de 5500 lei. Lunar celor doua pensionare le-a fost oprit 200 lei, in prezent suma datorata fiind achitata. Intrebarea mea este: de ce nu a fost oprita poprirea? Casa de pensii opreste fiecarei girante 5500, asta nu inseamna ca girantii platesc de doua ori suma datorata?
La parterul blocului in care locuiesc functioneaza un astfel de "restaurant". Inainte, la parterul blocului erau spatii comerciale (croitorie, alimentara). Va rog sa imi spuneti daca proprietarul acelui restaurant-fast food avea nevoie de acordul locatarilor pt a putea functiona. Precizez ca a modificat spatiile comerciale existente spargand pereti, a modificat fatada blocului prin faptul ca a facut 2 usi, ca sa nu mai spun de galagia si mirosul infernal cu care deranjeaza locatarii.
Va multumesc anticipat!
Eu am nascut pe data de 25.12.2014, am optat pt indemnizatie crestere copil timp de un an, din pacate odata cu reintoarcerea la locul de munca situatia nu a fost deloc roz si din ianuarie 2016 sunt somera. Oare noile norme care intra in vigoare de la 1 iulie imi dau dreptul sa revin la concediul de crestere a copilului?
Deoarece am intampinat multe probleme cu o firma cu care am incheiat un contract de executie si montare tamplarie PVC ( si anume 6 usi interior) doresc sa se efectueze o expertiza tehnica a acestei lucrari. Inca astept raspunsul de la OPC, dar pana il primesc vreau sa aflu cum si unde pot solicita o expertiza tehnica pt aceasta lucrare.
Sunt proprietara unui apartament aflat la etjul1 a unui bloc de locuinte care are la parter spatii comerciale. Doresc sa repar partea exterioara a balconului iar intrebarea mea este: cei care au inchiriate statiile comerciale, situate sub balconul meu, trebuie sa contribuie si ei la aceasta mica reabilitare? (unul dintre acesti chiriasi are prinsa o antena de balcon, iar altul are o reclama) Din cate am citit eu, fatada blocului, inclusiv fatada balcoanelor, sunt parti comune intr-un imobil. Precizez ca nu exista asociatie de locatari.