este vorba despre taxele judiciare de timbru care practic restrang nepermis dreptul cetateanului roman … european de a intra in posesia propriei mosteniri.Am fost informata ca in momentul in care voi solicita ramanerea definitiva a hotararii mi se va calcula un impozit la o grila pe care numai justitia o cunoaste si daca voi achita acest impozit voi putea intra in posesia mostenirii.Si adica dvs spuneti ca eu voi fi conditionata de plata impozitului de catre ceilalti proprietari?Pai e vorba de niste sume imense, iar legea spune ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune.Daca ei nu vor avea acesti bani eu raman tot in indiviziune?si ce am rezolvat cu actiunea in instanta si cu cererea mea de iesire din indiviziune daca instanta imi trimite o hotarare pentru toti mostenitorii?
Am inaintat o actiune in instanta pentru a iesi din indiviziune.Titlul de proprietate cuprinde mai multe suprafete de teren atat in intravilan cat si in extravilan.Terenurile sunt mostenire de la strabunicu.La instanta s-au prezentat toti cei 6 mostenitori care au semnat tranzactia: la trei dintre ei le revin suprafetele de teren din titlu , mentionate distinct si parcelate in tranzactie iar ceilalti trei au renuntat la mostenire.Intrebarea mea este daca hotararea de iesire din indiviziune se adreseaza fiecarui mostenitor cu suprafata de teren care ii revine ( adica trei hotarari distincte) sau tuturor mostenitorilor cu mentiunea in hotarare a suprafetelor care le revin-o singura hotarare si daca in momentul in care solicit ,ca mostenitor, ca hotararea sa devina irevocabila ma afecteaza daca ceilalti doi mostenitori nu au bani sa plateasca taxa de 3% la valoarea masei succesorale.Pe scurt daca eu solicit ca hotararea pt suprafata de teren ce mi se cuvine sa devina irevocabila si platesc taxa iar ceilalti mostenitori nu platesc, pot finaliza cu succes aceasta actiune?