avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate adriannicos

Activitate adriannicos

Iata speta: undeva prin noiembrie 2006, aflându-ma intr-un club bucurestean la un bal de boboci, am observat un bodyguard care, abuzând de functia sa si de faptul ca era de 5 ori mai mare ca gabarit, brusca destul de violent copiii care sareau si se agitau in fatza scenei (pe scena era o formatie rock...deci intelegeti - erau un pic mai agitati copiii dar nu violenti). M-am decis imediat sa ma duc la el si sa il rog sa fie mai bland cu ei si sa-i lase sa "se desfasoare" ca doar nu faceau rau nimanui ci se manifestau chiar "normal" as zice, avand in vedere ca erau la un concert rock. Nici n-am apucat bine sa inchei o propozitie ca m-am trezit impins si imediat lovit violent cu capul (in gura) de catre respectivul. In secundele urmatoare eram imobilizat violent de mai mult bodyguarzi si scos afara din club. Toate astea fara prea multe cuvinte, fara nici o explicatie. Inutil sa mai sublininiez ca nu am fost in nici un fel agresiv cu respectivul (nici macar verbal)... trebuia sa fiu nebun sa ma duc la el cu agresivitate mai ales ca era de 2 ori cat mine. In fine, dupa ce m-am scuturat bine si mi-am facut inventarul, am constatat ca, in afara de vanataile si zgarieturile de rigoare, am si o alta problema: imi lipsea o jumatate din dintr-un dinte frontal (in urma loviturii cu capul). Ca sa scurtez povestea, am fost a doua zi la IML, am obtinut un certificat, am depus plangere la sectia de politie, am fost audiat de catre politisti (atat eu cat si 3 martori) am fost chiar si confruntat cu bodyguardul care a recunoscut in fata politistului toata povestea exact asa cum am prezentat-o eu, si-a cerut scuze, mi-a propus o intelegere amiabila, pe care insa nu am putut accepta sa o accept deoarece despagubirea propusa era derizorie (nici macar operatia de reconstruire a dintelui nu o acoperea).
ACUM, dupa 5 ani, primesc de la parchetul JS2, o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala a respectivului prin care i se aplica doar o amenda administrativa de 1000 de lei si cheltuieli de judecata 100 lei. Se retine art.18.ind1 - fapta nu prezinta pericolul social al unei infracţiuni. A fost cercetat pt. art 250 rap la art.258 C.Pen.
In concluzie, procurorul a decis ca atacarea fara motiv a unei persoane, bataia aplicata in grup si SLUTIREA (182 al.2 CPen) "au adus o atingere minima valorii sociale ocrotite de legea penala". Si asta dupa 5 ani de deliberari.
Acum sunt decis sa merg pana-n panzele albe nu atat pentru a-l pedepsi penal pe individ cat mai ales pentru a obtine despagubiri (de la el sau de la clubul in care era angajat) care sa-mi acopere macar costul unui implant dentar de calitate dar si discomfortul creat pentru totdeauna (nu pot musca din fructe cu sambure sau din ceva crocant pt ca mi se desprinde acea bucata lipita in continuarea dintelui si plus de asta este inestetic observandu-se o diferenta de nuanta intre dinte si plomba imediat cum deschid gura).

Intrebarea este: cum pot ataca aceasta ordonanta de SUP si mai ales, cum pot urmari in instanta obtinerea despagubirilor civile? Ar fi cazul unei actiuni si impotriva procurorilor care, in mod evident, incearca musamalizarea cazului? Sau chiar impotriva statului roman ale carui autoritati si-au batut joc efectiv de mine? Ma poate ajuta cineva specializat si cu experienta in domeniu? Multumesc!