avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate AtanasiaD

Activitate AtanasiaD

c_m - cum e ?
La mine 6,4.
Felicitari celor care merg mai departe !
@ Artax
Ce carti a adus mosul pe NCC?
Ar fi bine sa le pot parcurge in intregime :) Vreau sa completez ce lipseste din Institutiile lui Boroi. Învăţ mai bine dintr-un curs, decat doar din cod. Nu imi pot face o idee asupra volumului deoarece nu am inca toata materia adunata la un loc, asa ca acum am senzatia ca volumul e mai mic :). Partea generala şi succesiunile sunt aceleasi ca in august, mai ramane restul. Oricum la civil volumul era mare si inainte.
Am inceput cu penalul, după asta procedura penala ...
Voi dupa ce invatati la civil?
Eu tot am cautat carti pe net in ultimile zile, dar nu stiu ce sa aleg, ce autor este agreat de INM sau nu. Am Boroi - Institutii, dar nu acopera toata materia.
La drepturi reale am găsit o carte a lui Cristian Jora şi alta semnata de Mariana Uliescu, plus inca 3 autori necunoscuţi pentru mine. Despre cartea semnata Mariana Uliescu şi Aurelian Gheorghe am găsit un comentariu nu prea bun pe forumul inm 2013.
La obligatii am găsit Liviu Pop şi Paul Vasilescu. Referitor la tratatul lui Liviu Pop am gasit 2 comentarii din care reiese că doar 2 capitole sunt semnate de Liviu Pop, restul apartinand celorlalti 2 autori. Paul Vasilescu este profesor la Univ. Babeş Bolyai din Cluj, iar comentariile gasite au fost bune.
La contracte am găsit un curs apartinand lui Liviu Stanciulescu şi m-am oprit la el.
La dreptul familiei am găsit 2 cărti - Dan Lupaşcu una şi Al. Bacaci cealaltă.
Nu am comandat nimic deocamdata, deoarece vreau sa iau totul dintr-un singur loc. Cele mai bune preturi le are librarie.net, dar are şi un termen de 15 zile pentru livrare.
La civil doar prescriptia extinctiva, accesiunea imobiliara artificiala, uzucapiunea si succesiunile mai sunt din vechiul cod civil.
In plus desfacerea casatoriei, filiatia, obligatia legala de intretinere, autoritatea parinteasca.
Multa bafta!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
[ link extern ] /
pentru RIL-uri - sunt actualizate 23.12.2010 civil şi 20.12.2010 penal
restul le-am scos de pe site
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Pana acum nu am alocat timp grilelor, am preferat teorie, ril-uri, coduri ... Rezultatele : am inceput cu 6,4 prima data, 5,85 a doua oara, 5,4 acum :D Parca ma prostesc de la un concurs la altul, cu toate ca nivelul de pregatire a crescut de la un concurs la altul.
Acum ma gandesc la o noua abordare, sa lucrez si grile, cu o proportie de 25%. Restul teorie, coduri, jurisprudenta si ril-uri. Nu stiu nici eu cum o fi mai bine.
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Art. 14 alin. 4 ultma teza din regulamentul concursului - sunt declarati admisi in etapa a II-a (interviu) - candidatii admisi la fiecare dintre cele doua probe, in ordinea descrescatoare a notei obtinute la prima etapa, in limita dublului nr. de posturi scoase la concurs atunci cand acesta este mai mare de 100, respectiv in limita triplului nr. de posturi scoase la concurs, atunci când acesta este mai mic sau egal cu 100.
Cred ca toti cei care au obtinut peste 7 acum pot ajunge la interviu. Nu vor fi peste 300 de candidati cu nota peste 7.
Nu va mai ganditi la numar, ganditi-va la urmatoarea proba si atat. Si multa bafta in continuare :luck:
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Sper ca ati raspuns mai bine ca mine si mergeti mai departe.
Eu una dau si in noiembrie.
In rest ... Caldura mare, mon cher !
#-o#-o#-o
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2012
Bafta multa ! :luck::luck::luck: