avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate pandelica cristian

Activitate pandelica cristian

Multumesc,
Cheltuielile impuse de traiul in tara respectiva:
- sunt scazute din venitul net inainte de stabilirea pensiei de intretinere?
- nu sunt scazute din venitul net?
- sau depinde efectiv de modul in care gaseste de cuviinta sa calculeze judecatorul care va primi cazul/speta?
Multumesc!
Asa este dar oricum eu am marit suma stabilita/platita de la 300/luna la 700/luna din proprie initiativa, doar ca el vrea probabil sa se compare cu copii sefilor de banci sau corporatii,etc!
Iar de plecat afara ca sa lucrez, am plecat pentru ca am datorii mari aici in Romania, nu ca nu aveam ce face in tara sau ca imi doream sa respir alt aer!
Multumesc pentru opinie, eu auzisem ca legea spunu "pana la.. 25% din venit"....
Lucrez in afara tarii cu un contract pe 18 luni din care s-au scurs deja 3 luni.
Copilul meu este student in anul 1 incepand cu acest an.
M-am achitat de plata "pensiei alimentare", cum era denumita anterior, la timp intotdeauna.
Copilul meu a introdus in justitie o actiune de marire a pensiei de intretinere solicitand 25% din salariul meu pe care il primesc, lucrand in afara tarii.
Avand in vedere ca eu acolo platesc chirie, impozit, gaz, apa, curent electric, telefon, asigurare masina, combustibil, si nu in ultimul rand hrana de fiecare zi.
Ce valoare se va lua in calcul la stabilirea acelei pensii de intretinere?
- salariul net?
- salariul net din care se scad cheltuielile inerente vietii de acolo?
- salariul brut?
- salariul minim din tara respectiva?
- alte metode de calcul?
Va multumesc tuturor pentru atentie, pentru rabdarea si pentru raspunsuri!!!
Exista vreun termen limita in care un judecator ar trebui sa se pronunte in cazul unui proces de divort?