Vă mulţumesc frumos pentru sfat. Sigur că fiecare dintre noi suntem stăpâni pe proprietatea noastră, avem drepturi dar avem desigur şi obligaţii. Nu cunosc amănunte dar există undeva un articol, o lege, un amendament care să evidenţieze clar obligaţiile dintre vecini? Mi-ar fi de un real folos o bază legală care să pună capăt acestui conflict care îi afectează profund pe bătrânii mei.
Bună ziua. Tocmai m-am înscris pe Forum, şi vă rog să-mi permiteţi să va reţin atenţia cu o problemă personală, în speranţa că voi afla un răspuns din partea dumnavoastră. Bunicii mei, care sunt persoane cu vârstă înaintată (85 respectiv 79 ani), au fost daţi în judecată de către vecina din spatele casei pe motiv că anexele casei lor, pe o porţiune de 10,8 m, datorită faptului că au fost construite cu multi ani în urmă, sunt aplecate spre proprietatea dumneaei. Procesul s-a încheiat cu o hotărâre judecătorească în favoarea ei, iar la momentul prezentării executorului judecătoresc la faţa locului, în procesul verbal de punere în aplicare a hotărârii judecătoreşti, acesta scrie că bătrânii sunt obligaţi să-şi pună jgheaburi şi burlane la casă, pentru colectarea apei din ploi, zăpezi, etc. Am cumpărat totul pentru a ne supune hotărârii dar vecina nu doreşte sub nicio formă să dea voie unui meseriaş să le monteze. Mai mult decât atât, ameninţă că îi va da din nou pe bătrâni în judecată pentru că nu şi-au pus jgheaburi şi burlane la casă. Vă rog din suflet, daţi-mi un sfat! Cum pot să îi ajut pe bătrâni să rezolve situaţia?