avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate Dekan Andrei

Activitate Dekan Andrei

Am urmatoarea problema... Un teren "extravilan arabil" (2HA) cu FS la drum national. Pe acel teren vreau sa plantez brazi de 1M inaltime d ejur imprejur (in loc de gard) sa-l nivelez cu pietris, sa pun o cabana tipul celor ce se gasesc in supermarket-uri de lemn si la final sa iasa o parcare (cu plata). In conceptia mea e perfect legal, pentru ca nu am nevoie de autorizatie pentru nimic... Acum va intreb pe voi ce parere aveti?
P.S. Pot declara acolo punctul de lucru a unei societati?
Multumiri anticipate!;)
Răspuns la discuția Imobil cu 3 proprietari
Spatiile comerciale nu au aceeasi suprafata si apartamentele nu au aceeasi suprafata. Insa atata timp cat ei si le-au impartit, tind sa cred ca este totul in regula. nu?!
Răspuns la discuția Imobil cu 3 proprietari
Asa m-am gandit si eu numai ca cei 3 au venit disperati ca nu se mai inteleg si cineva le-a spus de un evaluator... si in urma evaluarilor se face iesirea din indivizune. Ceea ce nu mi se pare normal in cazul de fata, sa fie obligatoriu, pentru ca ei au gasit o varianta acceptata de toti 3... Insa ma gandeam sa mai intreb pe cineva sa nu vb prostii... Mersi "mirela741"
Situatia e urmatoarea: Un imobil de 2500mp, 30 de apartamente si 6 spatii comercile. Are 3 proprietari, care nu se inteleg : A-25%, B-25%, C-50%. A si B vor sa isi ia partea lor de 50%, adica sa se intabuleze ei pe 15 apartamente si 3 spatii comerciale.
Care e procedura mai exact? Se pot intelege intre ei si sa mearga la notar sa se "separe"?
Răspuns la discuția Imputernicire \"de mana\"
Am inteles... Stie cineva cat dureaza aproximativ procedura de numire a unui curator?
Răspuns la discuția Imputernicire \"de mana\"
Greseala grava de tipar se datoreaza autocorectiei editorului de text dintr-un mail. :">
Datele problemei: Mama (internata la azil; cu sot decedat) face o imputernicire "de mana" unicului fiu pentru a putea vinde un apartament pe care sunt ambii proprietari. Cu 2 martori, dintre care unu este avocat.
Intrebare: Este valabila acea imputernicire in fata unui notar? Sau acea imputernicire de mana poate fi ulterior legalizata la un notar? Mama, cea care imputerniceste pe fiu, neputandu-se deplasa. Avand in acest sens un certificat medical.

Multam!
Se doreste vanzarea unui apartament primit de la Stat in 1960. Actul de proprietate mai exista doar intr-o copie (nelegalizata). De unde se poate obtine in varianta originala? (mai exista si un PV de predare primire, poate tine acesta locul unui act de proprietate, insotit de CF, evident).

Multam!
Am anticipat raspunsul :) ... Nu se poate nici vanzare-cump? Ideea e ca nepotul femeii bolnave vrea sa vanda ap si sa mai puna o dif pentru a se muta la casa. Nu i-ar ajuta nici contractul de intretinere, doar ceva din care sa poata deriva legal instrainarea.
Intrebare:
Care e procedura de donatie a unui apartament a carui proprierar e (legal) declarat cu 'boala alzheimer"? Pe acelasi imobil coproprietar este si fiul, perfect sanatos. Deci mama bolnava si internata la sanatoriu si fiul sanatos, ambii proprietari. Apartamentul trebuie sa ajunga prin donatie la nepotul proprietarei, respectiv fiul proprietarului... S-a inteles ceva?