avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate poro_coco

Activitate poro_coco

Răspuns la discuția Mi se cere demisia
Multumesc pentru sfaturi. Eu ma gandeam sa-mi scriu demisia si sa-mi i-au de la ei cartea de munca ma tem ca sa nu se piarda, in plus, poate daca mai astept mult timp fac ei ceva sa-mi scoata cartea de munca deoarece presupun ca nu le place sa plateasca taxele spre sanatate, asigurari etc . I-as da in judecata dar nu stiu daca voi avea sanse sa castig, nu ma asteptam sa se ajunga la cele intamplate asa ca nu am strans probele. Am contractul de munca semnat pe perioada nedeterminata in limba romana, inca unul in limba engleza de la firma din Brasov; cateva hartii despre siguranta muncii primite de la firma din Italia...cam asta ar fi tot ceea ce as avea de la ei.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare. La sfarsitul lunii septembrie m-am angajat la o firma din Brasov ca sofer pentru firma din Italia. Firma din Brasov este un fel de reprezentanta pentu firma din Italia, angajeaza soferi din Romania cu un salariu de minimu pe economie la noi in tara si in Italia este platit la curse sau kilometri. Am semnat contractul de munca, am facut fisa medicala, pshiologic, bani cheltuiti pe drum deoarece eu sunt din Dr. Tr. Severin. Pe 10 octombrie am plecat in Italia deoarece pe data de 12 octombrie trebuia sa fiu acolo sa incep munca. Primele saptamani am zis sa stau cu un prieten pe camion pentru a invata ( asa se obisnuia cu toti soferi care erau angajati, trebuiau sa mearga cu un alt sofer deoarece era vorba de transport periculos A.D.R). A trecut o saptamana, a doua, a treia si la inceputul celei de a patra saptamna un reprezentant de la firma Italiana, suparat pe romani, ne-a zis sa plecam acasa, folosind drept argument ca soferul cu care am fost eu a vandut motorina. Nu au adus dovezi, masina avea antifurt de motorina, ne-au platit banii care ni datorau atat mie cat si celuilalt sofer, ma gandesc ca daca vindea acel sofer motorina cum au zis ei ii opreau banii. M-a deranjat faptul ca in ziua cand ne-au zis sa plecam acasa, ploua afara si ne-au tinut in ploaia ca pe niste caini, nu ne-au dat bani de drum sa putem veni in tara, ne-au dat chiar un timp de o ora jumate in care sa dam masina in primire i sa ne luam hainele dupa care sa plecam din firma lor.
Acum, venind in tara, cei de la firma din Brasov imi cer sa le trimit demisia scrisa de mine. Eu cand am plecat acolo am cheltuit o groaza de bani, am semnat cu ei un contract de munca pe perioada nedeterminata. I-as da in judecata dar nu stiu ce sa fac, nu am nici bani si nu stiu nici daca voi castiga.
Va multumesc