S-a gasit rezolvarea.Era simplu .Nu inteleg de ce inspectorul de la administratia financiara nu are bunavointa sa-ti dea aceste optiuni de la bun inceput.Te lasa sa te lovesti de probleme ca sa revii la el doar pentru completarea unei mentiuni,in cazul meu declaratie de mentiuni 070.Piedici puse de la inceput de drum,asta e Romania cu legile si ghiveciul birocratic.
Multumesc pentru raspuns.Intre timp m-am mai documentat si se pare ca am fost prost informat de la bun inceput si de cei de la registrul comertului ,si de firma de avocatura unde s-au perfectat actele, pe motiv ca de la 1 iunie 2012 este o lege in baza careia nu poti fi platitor de TVA daca nu depasesti cifra de afaceri de 220000 de lei indiferent de statului juritic,fie firma,PFA,II.IF.Contrar acestora azi am discutat cu un alt avocat care a contactat un inspector de la registrul comertului ce ia confirmat ca pot deveni platitor de TVA si ca II,doar ca mai trebuie ceva atasat la dosar.Pe cine sa mai cred,nu stiu.
Buna ziua.Sunt titularul unei intreprinderi individuale ,am o singura masina de transport marfa si ma lovesc de o problema la eventualele colaborari cu beneficiarii.Avand in vedere ca nu sunt platitor de TVA, majoritatea evita sa colaboreze din acest motiv.Desii pot elibera factura simpla fara TVA ,nimeni nu m-a lamurit de ce refuza o eventuala colaborare pe acest motiv,ca nu eliberez factura cu TVA.As fi recunoscator daca cineva imi poate explica pe scurt care ar fi motivele ,si eventual daca exista vreo cale de rezolvare in aceasta privinta.Mentionez ca sunt mai nou in domeniu ,si am fost sfatuit de firma de avocatura si de contabil sa nu infiintez firma doar pentru o singura masina,avand in vedere ca mai nou si firma daca nu depaseste un anumit plafon al cifrei de afaceri,tot neplatiroare de TVA este.Multumesc anticipat.