Sintem 2 angajati si trebuie sa efectuam operatiile a, b, c asupra instalatiilor aflate in locatiile x, y, z (localitati diferite). Instalatiile sint asemanatoare dar au fiecare specificul sau (diferentele sint minore). De cind m-am angajat am cerut sa se desparta atributiile intr-un fel : sau unul sa faca operatiile a, b in x, y, z sau sa faca operatiile a, b, c in x, y, urmind ca celalat sa faca ce mai ramine. Raspunsul a fost ca nu se doreste asta, ca si motiv s-a invocat perioada de concediu cind ramine unul singur si atunci acela trebuie sa le faca pe toate.
Problema mea e ca daca facem amindoi acelasi lucru in acelasi loc angajatorul poate oricind sa ne exploateze in felul urmator: asemanator cu cazul sportivilor din jocurile colective unde, pentru acelasi post, trebuie sa "concureze" permanent mai multi jucatori, antrenorul/managerul avind puterea sa decida cine joaca si cine nu. In schimb cel care nu joaca pierde toate drepturile: de prima, notorietate, promovare etc. doar prin simplu fapt ca nu este lasat sa-si faca meseria.
Intrebarea mea este daca as avea cistig de cauza in cazul in care as vrea sa-i impun angajatorului sa ne traseze sarcini clare fiecaruia la nivel de fisa a postului. Si o alta intrebare: daca se stabilesc sarcini pentru un angajat (prin fisa postului sa in alt fel) si angajatorul nu-l sprijina pe "inculpat" sa le indeplineasca, sau pur si simplu il impiedica sa le indeplineasca pe motiv ca asa doreste, are angajatul posibilitatea sa se apere intr-un fel sau e condamnat la mila angajatorului.