Multumesc pentru lamuriri. Apartamentul este cumparat de proprietari prin 95. E bine ca acum stiu exact ce discut cu notarul (recomandat de banca) si daca e nevoie caut un altul. O seara buna
Eu nu ma refer la taxele notariale, ci ma refer la impozitul pe care vanzatorul trebuie sa il plateasca (catre stat cred) care din cate am citit si am inteles (sper ca bine) ar trebui sa fie 6000 ron + 1% din 5000 Euro nimic mai mult...
Doresc sa cumpar un apartament, si m-am inteles cu proprietarii la pretul de 65 mii de euro. Conditia este sa platesc eu impozitul lor. Am acceptat. Am citit aici cum se calculeaza impozitul, numai ca azi m-a sunat un coleg care a fost la notariat sa cumpere si el un ap si i s-a spus ca impozitul se va plati nu la pretul de vanzare cumparare (65 000) ci la un pret mult mai mare la care spun ei ca este pretul unui apartament in zona respectiva. Eu sincer nu imi explic asa idiotenie, ca altfel nu o pot numi, si eu luni ma duc la notariat sa semnam precontractul. Pana la urma la un pret de 65 mii de euro cat trebuie sa platesc impozit (impozitul vanzatorului)