avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate blsqt

Activitate blsqt

chiar si asa, fiind spatiu de locuit, e deasupra apartamentului meu, de care il desparte nu un tavan de beton armat ci o pardoseala de scandura pe care a pus o el si ma indoiesc ca ar fi ingnifuga. intrebarea mea : e legal? pe langa faptul ca nu exista o izolatie fonica, mai pot gasi cateva situatii daca nu ilegale atunci deranjante pentru mine. si aici ma refer la ce se intampla in cazul unui incediu? sau a unei inundatii. daca ii se sparge o conducta de la sistemul de incalzire termica?
de curand am aflat ca spatiul din pod de deasupra apartamentelor figureaza ca fiind "camera hobby" si nu pod. poate cineva sa imi explice ce e din punct de vedere legal o "camera hobby"? va multumesc!
in contractul incheiat la notar cu vanzatorul e specificat ca podul nu e bun comun. doar acoperisul si casa scarii sunt. in plus o cunostinta a cumparat de la acelasi constructor un ap intr o scara vecina iar podul il are in proprietate cu extras CF. de aceea am pornit de la premisa ca si vecinul meu e proprietar al podului. oricum am sa va urmez sfatul si am sa intreb la primarie. va multumesc pentru interesul acordat! :)
haideti sa pornim de la premiza ca vecinul este proprietarul podului de deasupra apartamentului meu. nu sunt alte considerente dupa care sa va puteti da cu parerea? de exemplu cum ca ar fi nevoie de o autorizatie emisa de primarie sau o expertiza care sa dovedeasca ca structura de rezistenta a imobilului poate sustine inca un etaj sau sa aiba nevoie de acordul proprietarilor apartamentelor din cladire sau macar a celor de pe coloana ca sa construiasca in pod... sau eu stiu? nu este nici un aliniat in lege care sa specifice daca podul de easupra unei mansarde poate fi ... "mansardat" sau nu? si daca poate fi, atunci blocul s-ar transforma din P+3+M in P+3+M+M? :) va multumesc
nu am vazut nici un document dar cred ca e proprietar si peste suprafata de pod de deasupra ap meu...
buna ziua! numele meu e liviu si ma confrunt cu o situatie careia incerc cu ajutorul dumneavoastra si al acestui forum sa ii gasesc o solutie. am cumparat de curand un apartament la mansarda unui bloc nou construit. problema e ca constructorul a vandut podul de deasupra apartamentului meu vecinului, care l-a mansardat. nu am avut nici o problema cu asta pana nu am descoperit (mutandu-ma acolo) ca planseul e din scanduri si cu toate ca intre tavanul meu din placi de rigips si dusumeaua lui exista o izolatie cred din fibra de sticla aud cate o bufnitura la fiecare pas pe care ei sau copiii lor il fac alergand sau jucandu-se pe acolo. in plus o aud si pe ea (vecina) cand striga la ei (copiii) de parca ar fi in camera vecina. as dori sa stiu daca e legal ce au facut ei, adica sa mansardezi podul de deasupra unui ap situat la mansarda, care nu iti apartine. va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!

PS: precizez ca vecinul a mansardat si podul de deasupra ap lui si s-a extins si deasupra ap meu, accesul realizandu-se cu ajuntorul unei scari interioare situata in ap lui.