- DESFACEREA casatoriei, din culpa comuna
- RELUAREA numelui purtat anterior de catre parata
- INCREDINTAREA minorei spre crestere si educare
- STABILIREA unei prestatii lunare cu titlul de intretinere pt minor in cuantum legal
2. Iar motive la recurs au fost:
- Anularea cererii reconventionale ca si consecinta a timbrarii acesteia ( nu a platit taxa de timbru judiciar)
- Exercitarea provizorie a autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre mama s--a dispus nu datorita faptului ca paratul a fost inapt ci datorita faptului ca mama locuieste in Anglia.
- Stabilirea provizorie a locuintei in UK este neintemeiata deoarece nu se cunosc conditile unde minora va locui , mama nedepunand o ancheta sociala a locuintei acesteia din UK)
Tin sa mentionez si faptul ca actiune paratului este formulata din 3.5pag de minciuni pe care intr-o oarecare masura le-am putut dovedi cu dovezi.
Iar pe perioada cat fetuta a fost la el nici macar de educatia ei nu se ocupa nu o ducea nici la cresa iar micuta in prezenta lui are atitudine comportamentala ciudata, isi pune capul in pamant nici sa planga nu are curaj, nu indrazneste sa spuna nimic din ceea ce o nemultumeste sau sa spuna ca nu vrea sa mearga la el, tremura si de ascunde cand auzea ca vine tati dupa ea. IAR ASTA MA INGRIJOREAZA, DEACEEA MA INSPAMANTA FAPTUL CA O SA CASTIGE NOOA ORDONANTA DE UOGENTA prin care cere :
- sa ia minora la sfarsitul saptamanii la el si numai mie personal mi-o mai da .
NU ARE NICI MACAR UN LOC DE MUNCA, CU CE O INTRETINE ?
... Sunt in proces de divort. Avocata mea a introdus o ordonanta presedentiala pe care am castigat-o in 25 Octombrie 2011 insa sotul a facut recurs iar eu nu am putut sa scot fetita din tara (locuiesc in UK si vreau sa imi aduc micuta aici cu mine) asa ca micuta a ramas la parintii mei loc pe care sotul meu il numeste inuman si inpropriu de locuit, chiar daca si el a locuit acolo o jumatate de an innainte de decizia mea de a divorta.
Recursul a fost castigat de sotul meu in 20 Dec 2011.
Procesul de divort se deruleaza foarte greu iar micuta nu e nici cu mine nici cu el. Tin sa mentionez ca atat timp cat micuta a fost la el a focut tot posibilul sa rupa legatura dintre mine si fetita mea in varsta de numai 4 ani. Dupa ce am castigat custodia micutei am lasat-o la ai mei si am venit un UK la munca, am un loc permanent de munca la care nu vreau sa renunt - in RO ce voi face ?, cu ce imi voi creste fetita? ; dar am incercat sa fiu alaturi de fetita mea cat mai mult timp posibil. Aproape in fiecare luna am fost in tara sa o vad, vorbim aproape zilnic merge la gradinita( din Ianuarie la program prelungit - la dorinta ei :)) e bine si e fericita insa nu vrea sa auda de ''tati'', nu vrea sa vorbeasca cu el la telefon, nu vrea sa il vada, nu vrea sa mearga la el si devine foarte trista daca se aduce discutia despre sotul meu.
Acum sotul meu a introdus o alta ordonanta presedentiala prin care cere sa ia fetita la el la sfarsitul saptamanii si dar mie personal mi-o mai da. Ceea ce va fi un soc pentru micuta mea. Ea asteapta sa vina la mami nu sa mearga la tati de care nici nu vrea sa auda. Mentionez ca din 25 Octombrie nici macar o data nu a fost sa o viziteze si e la 60km distanta de ea.
Se pare ca desi eu am dovezi ca el minte in actiunea introdusa de el, iar in mare parte am reusit sa atat ca martorii lui au mintit la proces se pare ca tot el are dreptate si succes . Eu nu reusesc nimc!
Ce pot face sa combat cererea lui de a lua micuta, deoarece aceasta nici nu vrea sa auda ca trebuie sa mearga la tati.
Cum pot castiga custodia totala cat mai curand posibil si sa imi aduc micuta aici in UK?
Nu exista in RO nici o lege care sa protejeze copilul din punct de vedere psihic si emotional sau care sa ajuta mama sa fie cu copilui ei? nu vrea ca in urma acestui proces micuta mea sa ramana cu urmari psihice sau emotionale, are doar 4 ani. Dorinta sau decizia ei nu se i-a in considerare.
buna ziua multumesc mult pentru interesul acordat problemei mele
si as vrea sa va mai intreb ceva : am fost la lucru si mi-a dat actele de somaj dar bani mi-au dat 409 ron , iar in cartea de munca scrie ca am salar de 1228 si ca sunt angajata din 12.10.2009 - pana in 13.11.2009 adica asta vine o luna de ce miau dat doar asa putini bani ?
iar salarul compensatoriu este cel putin un salar de al meu sau un salar minim pe economie ?
multumesc mult
Buna toturor am si eu o mica problema si caut niste raspunsuri , v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta.
Am fost angajata la o firma , si acum 2 ani am intrat in concediu pentru cresterea copilului. In 12 octombrie ar fi trebuit sa ma intorc la lucru , dar surpriza , cand am ajuns la lucru mi-au spus ca nu ma pot primi inapoi la lucru penru ca sunt intr-o situatie economica dificila si ca ma vor lua timp de o luna insa ma vor angaja pe o alta firma de-a lor , cam 20 de zile , adica preavizul. Adica ma angajeaza si ma concediaza , imi dau preavizul de 20 de zile dar nu trebuie sa ma duc la lucru pentru ca firma are profil de instalatii si sisteme ceea la ce eu nu ma pricep si nu am ce face , pot sta acasa cu micuta ca la lucru nu am ce face .
Iar astazi 09 dec , m-au sunat sa merg dupa adeverinta pentru somaj , dar nu au pomenit nimic de lichidare sau de bani.
Intrebarea mea este : '' Voi fi platita pentru cele 20 de zile de preaviz , chiar daca nu am fost la lucru?''
Si daca mai trebuie sa imi dea ceva bani cand o sa mii dea ? pentru ca momentan nu iau bani nici de la ei nici de la somaj , am si eu rate si nevoi nu pot astepta pana cand vor ei , pot sa fac ceva ca lucrurile sa se desfasoare mai repede pentru ca luna viitoare plec in Anglia si nu mai pot face nimic .
Si cand lucram am fost nevoiti sa semnam un fel de asigurare dar nu ne-au spus niciodata pt ce e , dar am inteles de la alti angajati ca e ceva ce ne despagubeste in caz ca firma da faliment, in cazul in care am fost concediata am vreun drept din acea asigurare , unde as putea sa ma interesez , chiar la firma , oare imi vor spune adevarul ?
Iar acel salar compesatoriu pot sa il cer , am inteles de pe forum ca sunt obligati sa mi-l dea , asa este?