avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate decebal serban

Activitate decebal serban

Răspuns la discuția folosire nume dupa divort
nu poate fi simplu cand e complicat... dupa 20 de ani, o parasire a domiciliului ( pe fereala, fara un cuvant), o parasire de copil, o alergare dupa amant, si altele...nu e simplu... si, sincer... nu aveti d-voastra intrebari cate raspunsuri am eu... daca doriti sa scrieti o carte, este un subiect suculent...
hotarare de divort in sept 2008 si schimbare de acte in oct 2009... intre aceste date avea voie legal sa foloseasca numele pe care nu il avea inca in acte? vorbesc de "a face cereri oficiale", folosind numele dobandit ulterior... multumesc, oricum!
In urma divortului, sotia mea trebuia sa revina la numele anterior (B), fara a avea un termen in hotarare pentru aceasta. Ea nu si-a facut schimbarea de nume, toate actele ei ramanand pe numele de casatorie (S), si totusi a facut anumite actiuni folosind numele la care trebuia sa revina (B), nefiind legitimata de nimeni. Abia dupa ce i-am atras atentia ca foloseste un nume (B) la care nu a revenit de fapt, si-a reobtinut carte de identitate cu noul nume (B). Intrebarea este, actele si actiunile facute in numele (B) desi toate actele ei erau inca pe (S) , pana la data obtinerii noii carti de identitate pe numele dobandit ulterior (B) sunt valabile?