avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Veturia Coca

Activitate Anca Veturia Coca

Intradevar mama a ales pensia de urmas pt ca era vorba la vremea aceea de o valoare mai mare.
Mama a iesit la pensie in 1990 cu o pensie de aproximativ 90 Ron (din pacate nu mai gasesc decizia de pensionare).

Referitor la pensia si respectiv punctajul pensiei tatalui meu , in decizia privind pensia de urmas (din 27.05.2004) am gasit:
pensie sustinator= 3.545.565 lei (354,55 Ron) iar punctaj sustinator= 1,33694.

Daca am inteles bine calculul corect al pensiei de urmas este:
732,8Ron x jumatate din 1,33694 = 489,85Ron (diferit de 232Ron cat primeste acum !!!!!)

In acest caz cred ca singura solutie este sa ne ducem in audienta la Casa de Pensii asa cum ati sugerat.

Multumesc mult

Multumesc mult, o sa incerc sa ajung la Casa de Pensii pentru verificare.
As mai avea o intrebare: mama mea are dreptul sa ceara "intoarcerea" la pensia pe care a avut-o inainte sa opteze pt. pensia de urmas si eventual o simulare a acesteia?
Multumesc mult pentru raspuns.

Conform datelor de pe talonul de pensie al mamei rezultatul este corect insa din pacate nu am cum (sau cel putin nu stiu eu cum) sa aflu punctajul mediu anual al tatalui meu ca sa verific corectitudinea rezultatului.

O zi buna
Buna ziua,

Am apelat la dumneavoastra pentru ca la Oficiul de Pensii este imposibil.
Mama mea a optat pentru pensia de urmas in 2004 dupa moartea tatalui meu (pensionar). S-a stabilit o pensie de 180 Ron. Timp de 3 ani nu s-a aplicat nici o indexare. In prezent pensia mamei este de 232 Ron. As vrea sa stiu daca indexarea aplicata este corecta sau nu.
Multumesc anticipat.