Buna ziua, am câteva întrebări şi aş dori o părere avizată. În urmă cu o săptămână unchiul meu a fost victima unui accident de circulaţie. În momentul accidentului el circula cu bicicleta pe marginea unei şosele comunale, dar nu se afla pe bicicleta ci mergea pe jos. A avut o moarte rapidă şi foarte violentă, fiind lovit din spate de un şofer care conducea cu viteză şi care nu a oprit la locul accidentului.Individul a fost identificat în aceeaşi seară şi s-a descoperit că era în stare de ebrietate când s-a produs accidentul. S-au facut cercetări şi i s-a întocmit şi dosar penal, urmând să fie judecat. În acest timp niciuna dintre rudele apropiate nu a făcut niciun demers la poliţie,fiind ocupate cu înmormântarea. Recent am aflat că individul respectiv este cercetat în libertate.Aş dori să ştiu ce poate justifica luarea acestei măsuri şi care ar fi primul pas pe care rudele îl pot face pentru ca individul respectiv să fie pedepsit conform legii şi să fie luat în arest Este nevoie de un avocat chiar de la început sau se poate înainta personal o plângere la poliţie şi în lipsa acestuia?În plus mi se pare drept ca acel individ să plătească despăgubiri morale, având în vedere suferinţa pe care a provocat-o, şi nu mi se pare normal ca el să se bucure de libertate în aceste condiţii.Menţionez că unchiul meu ar fi avut o alcolemie relativ ridicată în acel moment şi mă întreb dacă aceasta este o circumstanţă atenuantă pentru şofer,deşi ancheta preliminară a concluzionat că vinovatul principal ar fi şoferul. Care ar putea fi evoluţia acestui caz? Mulţumesc anticipat pentru orice răspuns