Da, ma refeream la faptul ca sunt trecuta pe functie de conducere, dar in realitate nu am fost pe aceasta pozitie, si nu as dori sa imi asum un preaviz de 45 de zile , cat este trecut in c.i.m pt functia de conducere.
Sunt momentan angajata cu contract perioada nedeteminata, cu functia de Manager de Proiect, unde durata preavizului este in mod normal de 45 de zile calendaristice.
Daca in perioada cat am fost in firma, nu am exercitat efectiv rolul de Manager de Proiect (a fost trecut mai mult pt contract ca si promisiune viitoare, sa zicem asa), ci alta functie, sunt obligata legal la un preaviz de 45 de zile in caz de demisie? Sau pot solicita preavizul de 20 de zile invocand faptul ca nu am fost Manager de proiect sau nu am avut alta functie de conducere in toata perioada de cand sunt angajata?
Va multumesc nesupus pentru raspuns.
Inca o mica intrebare, daca in contract nu este precizat pretul pe unitatea de masura , ci doar pretul total, se mai aplica dispozițiile Art. 1743 alin. 1 Cod Civil? Pretul total a fost de 50.000 pentru 82 mp suprafata utila + teren
Cu stima,
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
In Contractul de vanzare este clar mentionata suprafata utila de 81.99mp. Daca constructorul refuza sa indeplineasca pretentiile noastre emise pa baza unui raport de expertiza, poate fi actionat in judecata? Puteti sa imi spuneti va rog sub ce incidenta legala poate cadea aceasta inselaciune?
In urma cu cateva luni am cumparat o casa noua avnd mentionat in contractul de vanzare-cumparare (cat si in toate actele cadastrale si in proiectul de constructie) mentionat ca suprafata utila vanduta este de 81.99 mp fiind compusa din 2 camere, living, hol, baie si bucatarie.
Recent cand am inceput sa masuram camerele pentru amenajare am constata ca exista o diferenta foarte mare intre suprafata utila vanduta in contract si cea reala existenta in casa: diferente este intre 10-15 mp.
As dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat legat de cum pot trage la raspundere vanzatorul tinand cont ca mi s-a vandut o suprafata de 81.99mp (atat in contracte cat si in anunturile imobiliare) si aceasta nu exista in realitate.
Cum trebuie sa procedez?
Mentionez de asemenea ca este foarte posibil si suprafata terenului vandut sa fie diferita fata de contract (urmeaza sa masuram).
Chiar daca patronul inchide firma si vrea sa ma oblige doar pe mine sa vin (din ranchiuna)? (Desi eu mai am 8 zile de concediu dar pe care nu cred ca vrea sa mi le dea acum)
Va multumesc pentru raspunsuri. Deci nu are cum sa ma oblige sa vin la munca. Cel mult imi poate plati la lichidare, mai putine zile de concediu din cele ramase ( mai am 8 zile de concediu).
Tocmai mi-am depus demisia incepand cu azi 18.12.2009. Respectand durata de preaviz de 15 zile calendaristice, in mod normal contractul meu se inchiei cu data de 02.01.2010.
Probelma e ca in perioada dintre Craciun si revelion ( deci de pe 28 pana pe 31 inclusiv ) seful meu inchide firma. Ce se intampla cu perioada mea de preaviz? Continua in mod normal indiferent de actiunile sefului ?
Are cum sa ma oblige sa vin la seriviciu desi el vrea sa inchida firma?