avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate cazacu ioan

Activitate cazacu ioan

..de cca 6 ani, mă aflu în stare de judecată cu unul dintre covânzători care îmi este şi vecin...motivul fiind tocmai delimitarea celor două proprietăţi...În acest litigiu, au fost formulate de avocaţii vecinei mele 4 cereri de judecată, respectiv grăniţuire, revendicare, rectificare de carte funciară şi din nou grăniţuire. Cauza comună a acţiunilor în instanţă constă în faptul că, la data vânzării imobilului pe care l -am cumpărat, vecina mea a dorit să- şi apropie de proprietatea sa o suprafaţă de teren pe care sunt amplasate două construcţii executate de ea (fosă septică şi cameră de maceraţie) , teren care se afla inclus în suprafaţa învecinată cu a ei şi care, pentru a putea fi dobândită, la data măsurătorilor cadastrale şi intabulării, a fost omisă şi cedată o suprafaţă echivalentă din terenul vecinei mele. Acum, prin aceste acţiuni, nu mai recunoaşte nimic deşi a semnat un act de vânzare- cumpărare, şi doreşte atât terenul cu cele două construcţii, căt şi reîntregirea terenului său (acţiunea de revendicare). În două din acţiuni am pierdut, respectiv rectificare de carte funciară şi revendicare, iar acum, suntem la rejudecare în cauza de grăniţuire, deoarece, iniţial instanţa prin sentinţa pronunţată, îmi diminua suprafaţa cumpărată cu cca 40 mp. Pentru acest motiv, s-a dispus efecuarea unei expertize cadastrale pentru efectuarea de măsurători, dar din nu ştiu ce motive, aceasta se tot amână de aproate 2 ani...Am mari îndoieli în pronunţarea instanţei şi efectuarea expertizei...pentru că nu ştiu ce să mai cred după de tot în cauza aceasta au mai fost efectuate două expertize care au confirmat că este respectată suprafaţa cumpărată...şi executarea unei împrejmuiri potrivit autorizaţiei de construcţie. Cu scuzele de rigoare pentru eventuale formulări atipice, vă rog respectuos să- mi daţi un sfat în legătură cu ce aş putea face în continuare pentru scurtarea judecăţii şi pentru dobândirea suprafeţei cumpărate cu acte în regulă, întocmite de cei care m- au dat ulterior în judecată....Vă mulţumesc.