avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate tyusuf

Activitate tyusuf

Răspuns la discuția recunoastere paternitate
va multumesc tuturor pentru raspunsuri. o sa va spun .
poate nu am fost suficient de clar, in momentul de fata suntem de comun acord, vrem copilul sa aiba numele meu de familie, schimbarea de prenume ( care nu se justifica doar prin orgolii, initial am dorit sa numim copilul cu primul nume turcesc, dar mama copilului a avut probleme la nastere , fapt care a necesitat o spitalizare prelungita si certificatul a fost inregistrat de mama acesteia, " incurcand" numele intentionat) , stabilire program de vizita prin lege ( mi se pare normal sa am o "harie" care sa imi ateste acest drept, relatia noastra s-a terminat din cauza familiei ei care nu a acceptat "un turc" si ma gandesc ca pe viitor ar mai putea exista astfel de influente). vreau sa ne crestem copilul, sa se simta iubit si dorit de amandoi, dar sunt momente in care e bine sa existe si "hartii"...
in ceeia ce priveste schimbarea de prenume, daca instanta considera "stupida" dorinta noastra , atunci "vom alerga pe la toate institutile statului" cum spunea si
@trope_doi si o vom face pe cale administrativa...
inteleg din raspunsurile care le-am primit ca pot schimba numele copilului pe cale judecatoreasca sau administrativa... dar totodata vreau sa mi se stabileasca program de vizita (acum mama spune ca pot lua copilul oricand vreau , dar cred ca e mai bine sa am o hotarare in acest sens). daca schimb numele pe cale administrativa cum inteleg ca e mai usor nu tot trebuie sa apelez la instanta pentru programul de vizita? se poate trece in instanta peste actiunea de incredintare? adica eu vreau sa fac toate demersurile intr-o singura actine. se poate? mai am nevoie de actele pe care dandaniel mi le spune daca rezolv pe cale judecatoreasca?
in afara de faptul ca mama poate trece granita cu copilul fara acordul meu , ce drepuri ,mai pierd daca mama obtine incredintarea? mai avem drepturi egale in educatia si cresterea copilului ?
bun. am recunoscut copilul, am certificatul de nastere cu numele meu la tata. acum trebuie sa incep schimbarea numelui. acum copilul se numeste : nume A prenume B C . eu vreau ca schimbarea sa fie in felul urmator nume T (al meu), prenume C B . adica are un prenume romanesc si unul turcesc, vreau ca primul prenume sa fie cel turcesc. acum primul este cel romanesc. se poate face aceasta schimbare ? presupune acte in plus? care ?
multumesc pentru raspunsuri .

si inca o intrebare : daca mama nu solicita acum incredintarea copilului prin hotarare judecatoreasca o poate face mai tarziu. adica acum spune ca nu o sa solicite acest lucru dar pe viitor daca se razgandeste ? eu nu sunt de acord cu incredintarea. se poate obtine o decizie acum care pe viitor sa o impiedice sa solicite incredintarea ?
si dupa aceea. cum ii schimb numele? vreau sa poarte numele meu, sa fie trecut numele meu in cerificat, pasii care trebuie urmati pentru a legaliza drepturile copilului. imi cer scuze dar vreu sa imi explicati in termeni simpli, nu in termenii oficiali, asa am mai gasit ceva informatii , dar nu am priceput nimic
mentionez inca o data ca mama copilului este de acord
buna seara. sunt cetatean turc cu permis de sedere in romania . am un copil de 7 ani dintr-o relatie de concubinaj . copilul este pe numele mamei, eu nefiind in tara in momentul nasterii . vreau sa recunosc copilul , si sa poarte numele meu. ce pasi trebuie sa urmez? ce drepturi am eu asupra copilului? ce drepturi are copilul dupa recunoastere si cum pot sa legalizez drepturile copilului? mentionez ca relatia cu mama s-a terminat dar totul este de comun acord

scuze ca am postat si intr-o alta categorie (drept civil) a forumului, a fost o greseala.