Pt cei patru copii au facut doar un contract de intretinere. Am inteles ca acest contract este asimilat celui de vanzare-cumparare insa nu stiu in ce conditii. Se poate face acest contract chiar daca sunt si alti mostenitori? Lasand deoparte aspectul material, ce m-a derutat si bulversat a fost diferenta facuta de parintii mei intre copii. Inca odata, suntem in relatii bune si totusi... ce gust amar...
Multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,
As aprecia enorm daca m-ati putea sfatui. Pe scurt, suntem 9 copii din aceeasi parinti, iar parintii mei s-au hotarat sa lase mostenirea intreaga impartita la 4 copii prin contract de intretinere. Suntem in relatii bune, dar pe motiv ca vor sa fie ingrijiti la batranete au intocmit aceste contracte de intretinere prin care dupa moartea lor, cei patru copii devin proprietari peste casa si 5000 m2 de teren intravilan. Aceste acte au fost facute fara consimtamantul celorlalti copii, inclusiv al meu care nu am nici o proprietate. Va rog sa imi spuneti daca eu ca si copil de drept, pot fi scos din dreptul meu legal de mostenire sau in ce conditii pot avea parte legala la mostenirea terenului din casa natala?
Va multumesc mult!