salut,sant de mai multi ani in italia si vreau sa obtin cetatenia,pentru asta am nevoie de certificatul de nastere model nou,am facut procura mamei si in cateva zile l-am avut si SURPRIZA!pe certificat data de nastere era 23 mai 1968 inloc de28 mai 1968 cum era pe certificatul vechi(galben),m-am gandit ca era o greseala si il trimit din nou acasa in romania dar in registrul de nasteri era corect,doar certificatul era gresit si aceasta eroare vine afara dupa 42 de ani cand eu am toate documentele (mele a sotiei si fetitei)romanesti si italiene cu data gresita.acum trebuie sa schimb totul,acte de casa ,masina ,cont,italiene act de casatorie buletin livret diplome....nu vreau sa calculez cati bani cheltuiti si timp.
Intrebarea mea este,nu se poate elibera un certificat de nastere cu data celui vechi?(o transcriere)daca am trait 42 de ani asa?nu este un forum competent unde ma pot adresa?e o diferenza de 6 zile doar.
Certificatul nou pe care l-am avut banuiesc ca e gresit si acela pentru ca CNP-ul era cel vechi.#-o