avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate radu_logan

Activitate radu_logan

Multumesc pentru raspuns.vreau sa stiu daca masinile mai vechi de cinci ani mai pot fi reautorizate conform art11 alin.5 din leg 265/2007.masina mea are pina in 10 ani.

Legea taximetriei nr 265/2005
In luna februarie se reinnoiesc actele pentru inca cinci ani,autoritatea de autorizare nu a prezentat opisul de documente care trebuie depus pina la data de 28 feb 2010,exista o problema de interpretare a art (5)si am dori sa daca se poate sa ne oferiti o interpretatare independenta si impartiala a acestui articol de lege.
(3) Pentru autovehiculele detinute in temeiul unui contract de leasing de catre transportatorul autorizat, copia conforma se atribuie indiferent unde sunt inmatriculate acestea.
(4) In cazul transportului de persoane in regim de taxi, copia conforma, numita autorizatie taxi, se va atribui pentru prima data pentru o perioada de 5 ani, numai pentru autoturismele care nu depasesc vechimea de 5 ani de la data fabricatiei, alocandu-se cu aceasta ocazie si numarul de ordine.
(5) O autorizatie taxi atribuita pentru prima data pentru un autovehicul se va prelungi, la cerere, o singura data, pentru 5 ani, cu mentinerea obligatorie a aceluiasi numar de ordine, numai daca in acel moment autoturismul nu depaseste vechimea de 10 ani de la data fabricatiei, este detinut in conditiile art. 4 alin. (3) si sunt indeplinite toate cerintele prezentei legi privind prima atribuire.
Cu multumiri,Viorel Radu.