cu tot cu esalonari avem pe octombrie ( noiembrie urmeaza) intre 200-450 ron octombrie cu jumatate de caldura pe 2 scari ! Eu o pers 2 cam am platit aproape 200 ron.
Stimata Doamna,
Nu prea inteleg ce ati vrut sa spuneti cu penalizari de neplata a doua oara a acestor cheltuieli cu specificarea ca ele se vor inapoia in momentul recuperarii prejudiciului de la cei vinovati. Penalitati la penalitati?
Cu ocazia asta ii raspund si dl-lui Adrian . Da a sustras banii. Ce a facut cu ei nu stim din pacate.
A avut incasari din care sa faca platile, au existat si bani in banca care au fost folositi pt diverse ........ reparatii ,Sunt intrebari la care nici noi nu gasim logica sau raspunsul. Cert este ca oamenii au platit, si avem si dovezile. Da au fost restantieri, dar restantieri avem si acum. Ca vor sau nu vor sau nu pot nu stiu. Culmea este ca mi-au platit tot ( si credeti-ma vorbesc de sume fabuloase) oameni care real nu isi permit, iar ceilalti este evident ca nu vor pt ca sunt nesimtiti si pt ca daca tot nu au oprit nimic si altii platesc de ce sa nu profite. Sunt socata de cum pot gandi si privi situatia. Dar cum acum cu restantieri avem totul achitat si pana acum nu era? noi de abia afisam noiembrie care vine dupa o alta luna grea dpdv material. Am incasat fond de rulment +august+septembrie+octombrie +esalonari+penalitati furnizori in nici 3 luni. Apreciez efortul pe care cei 70% din vecini l-au facut. Pt nimeni nu a fost sau este usor. Acelasi lucru il spunem si noi ca am consumat trebuie sa platim. TOTI nu cativa !
Ce alte modalitati pot lua impotriva celor rau intentionati?????
a avut bani pt ca neavand acte am cerut copii dupa chitantele oamenilor din 2004 pana in prezent. Da, actualele chitante le taiem defalcat pe fiecare rubrica. Omul pleaca acasa cu 7 chitante. Ca au fost restantieri, si acum sunt, dar am esalonarea la radet de 5400 ron platita la inceputul lunii, facturile la fel, le platesc. Si stam noptile discutand pe grup intre noi cum chivernisim fiecare banut, si la o adica mai punem si de la noi. Deci de putut s-ar fi putut, dar banul este pana la urma ochiul dracului, iar daca nu este muncit de tine cu atat mai bine.
Daca aveti idei care sa-i atinga in bunul simt, ca eu le-am secat pe ale mele, iar colegii mei de asemenea. Am incercat si cu frumosul si cu uratul, am mai zis, si cu rugaminti si doar ca nu ne-am pus in genunchi. Nu pot sa inteleg 90 de apartamente si sa-i multumesc pe toti. Trebuie facut corect si aplicabil la toti, nu pt unul asa si pt altul invers. Nu se poate. Suntem din pacate la gramada.
pai pt ca nu avem cum ca legea este de asa natura. Plangerea este depusa, dosarele sunt conexate , inca nu s-a citat audiat nimic, nu s-a demarat nimic, si 4 avocati care nu se cunosc intre ei ( de la directorul dep juridic radet pana la o firma de avocatura mi-au zis ca nu avem ce sa facem) . ne multumim si cu partea emotionala satisfacuta ( adica sa faca puscarie) dar si asta este discutabilka. Si vb unui avocat : imi da judecatorul ok-ul ca m-a prejudiciat si sa-mi dea banii inapoi la oamnei , de unde??????????? Concluzia este ca poti sa furi mult si cu nesimtire si sa nu se intample absolut nimic. poilitistii taraganeaza pt ca stiu cum sunt cazurile astea, ea a divortat ( formal) apartamentul fostului sot este ipotecat si nu s-a putut institui nimic. Am pus totusi pe apartamentul fostului presedinte, deci exista si aceasta actiune demarata. Am facut tot ce ne-a trecut prin cap, legal sau nu, dar banii tot nu avem de unde sa-i luam. Da, asa spun multi de ce sa mai platesc o data. Si raspunsul este : pt ca ne opresc tot si ne manaca viermii. Dar daca atat putem gandi, atat scoatem pe gura. Mi-am pierdut rabdarea si putinta si dorinta de a discuta finut si elevat. Am un bloc plin numai de domni si doamne dar care au un IQ egal cu cel al gainii. Iar de bun simt nu mai zic. Si mie mi-e greu, dar asta e. Vreau sa am apa si caldura si m-am mutat anul trecut in bloc. Problema dateaza din 2004.
Buna ziua,
De 3 luni sunt presedinte al unui bloc cu 3 scari din sectorul 5. In luna octombrie anul trecut am descoperit ca administratora ne-a creat un prejudiciu de 250.000 ron ( pe un singur bloc), dar in situatia noastra sunt mai sunt 3-4 blocuri din aceasi zona. Prejudiciul consta in neplata facturilor catre furnizori, drept urmare in calculul cotelor de intretinere am introdus rubrici pentru esalonari. O mare parte din locatari platesc aceste esalonari, dar exista restul care refuza sa plateasca pe diverse motive ( ca au platit in trecut si sa recuperam anii de la fosta administratora). Este plangere penala depusa impotriva ei, a fostului presedinte si a comisiei de cenzori, dar pana la momentul actual nu a fost demarata nici o actiune. Intrebarea este cum putem sa-i obligam pe oameni sa plateasca aceste esalonari? Este corect sa punem penalitati la esalonari tot de 0.2% pe zi?
Va multumesc si astept raspuns !
Alexandra