avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate SINEKT

Activitate SINEKT

Acum m-au sunat de la politie ca au facut si ei reclamatie ca ii deranjez, ca vin la usa lor baut si nu ii las in pace... abureli.

Deja ma cam calca pe nervi. De parca joi dimineata nu aveam alta treaba decat sa dau pe la politie, pe langa faptul ca trebuie sa infrunt traficul de dimineata din capitala.

Trebuie facut ceva, nu pot sa mai continui in felul asta, si deranjat de zgomot si pus pe drumuri. Ce sfaturi imi dati?
Credeti-ma ca ma distrez cu pofta cu solutiile astea de "razbunare" la caterinca. Am si aplicat cateva, de exemplu scurt pe siguranta in panoul electric, daca e vorba de muzica tare. Dar in fond unde ajungem? Poate incep si ma trezesc si eu cu rotile desumflate la masina. Stiti voi vorba aia cu razbunarea, arma cui e.

Nu stau acum sa dezvolt pentru ca nu am timp. Dupa cum am mai spus, chestiunea este foarte simpla: am 26 de ani de viata la bloc si asa ceva nu am auzit.

Am si prieteni martori care au auzit ce fac aia deasupra si nici ei nu sunt de acord cu asa ceva.

Raspuns la intrebarile dvs.:

Intai ati avut o alta problema, intai nu se tranteau oamenii sau copiii de va tremura placa de sub picioare?

Da, asta s-a rezolvat, a fost altceva fara nici o legatura cu problema actuala, locuia altcineva acolo, pentru ca era garsoniera inchiriata. Acum au sosit proprietarii, impreuna cu cei 2 copii si a inceput harmalaia.

Nu inteleg cum sa va treziti de tremuratul placii, poate ne explicati, sunt oameni care nu se trezesc la cutremure

Nu toti suntem la fel. Uite ca pe mine ma deranjeaza enorm. Din moment ce un prieten de-al meu a ajuns sa le urle prin tavan sa inceteze, cand era in vizita la mine, banuiesc ca problema nu e numai in capul meu.

Ati incercat izolarea tavanului?

Nu, si nici nu voi incerca. Atata timp cat situatia nu este creata din vina mea, nu este responsabilitatea mea sa o rezolv, cel putin nu in acest mod. Sugestia asta este absurda. Daca isi izoleaza cineva ceva, sa isi izoleze ei podeaua, ei fiind cei care genereaza zgomot.

Va dati seama ce ati spus? Ca si cum ati propune celor din jurul unei discoteci sa-si izoleze ei fonic locuintele, nu clubul peretii proprii. Este absurd.

Ce inseamna ca va curgea apa in cap? Se auzea zgomotul de la scurgerea lor? Si au facut ceva?

Scurgerea de la chiuveta si cada in baie nu are coloana inchisa in pereti, ci vine teava nemascata in tavanul vecinului de jos. Unul din racordurile lor de scurgere era fisurat in podea, si imi picura apa in baie, din teava lor. Ceea ce nu e neaparat placut, fiind vorba de apa uzata (murdara).

S-a rezolvat prin spargerea podelei si inlocuirea racordului defect.

Cand urla copiii aceia mici, urla si oamenii mari sau numai copiii?

Se aud numai copiii, sunete insotite insa de vesnicele bubuituri puternice.

Nu am inteles nici partea ca e atat de rau cu urletele alea, apoi hai, ca poate daca ar fi numai asta n-ar fi asa de rau

Probabil acolo la dvs. e normal sa locuiesti printre urlete. La mine nu e asa, din pacate!

din descrierea dv. nu reiese decat o chestiune de zgomote si atat.

Asa, si ce anume vreti mai grav de atat intr-un bloc de locuinte? Omucidere, amenintari cu moartea? Abia de aici incolo se misca justitia la noi, stiu... din pacate.

Cand a venit politia se calmasera? Cat dureaza aceste episoade?

1. Relativ. 2. Aceste episoade dureaza cam 75% din cat timp imi petrec eu acasa. In weekend e mai nasol ca am si eu pretentia sa ma odihnesc dupa o saptamana de lucru, numai ca in ultima luna nu prea se poate...

Ii mai aude cineva?

Aici nu ar mai fi decat cei de deasupra lor. Cine i-ar mai putea auzi ar fi in dreapta mea, unde e liber ca a murit un mos recent si a ramas casa goala, si cei de deasupra. Am sunat de vreo 2 ori si nu mi-a raspuns nimeni acolo, ca vroiam si eu sa-i intreb cum suporta galagia.

in unele blocuri trepidatiile sunt la ordinea zilei

E prima oara in viata mea cand aud asta... :))
Mai are rost sa mai intrebi? :rolleyes: Sunt total si absolut nesimtiti. Si nu e prima oara cand am probleme cu ei, a durat aproape 2 ani de zile pana am rezolvat cu ei o problema cu scurgerea de apa la baie, ca imi curgea apa lor de scurgere la mine in cap. N-au nici o treaba cu nimeni, se cred singuri la ei in sat.
Am si bormasina, am si pasiune pentru rock dat la maxim :D Problema e ca asa deranjez si pe altii care, saracii, nu au nici o vina. Mi-au cedat "franele" intr-o dimineata cand m-au fortat sa ma trezesc pe la ora 5, scutindu-ma de vreo 2 ore de somn inainte de servici, ceea ce nu e neaparat foarte placut, si pana am plecat la servici le-am servit Nightwish la maxim. Dar asta nu e o solutie...
Va descriu si eu aici prin ce trec in ultimele saptamani. Eu m-am nascut si am crescut la bloc, insa asa ceva nu am auzit in viata mea.

Deasupra mea s-au mutat doua persoane, sot si sotie, cu 2 copii mici. Cam jumatate din timp, daca nu mai mult, uneori si seara tarziu sau chiar noaptea, copiii urla si plang in continuu, dar mai fratilor, nu stiu cum sa va zic, nu plans normal, ci in ragete, in urlete, timp in care se aud intr-una bubuituri atat de puternice incat oscileaza planseul de beton de SUB mine... nu stiu la ce ai putea sa te gandesti cand auzi deasupra ta bubuituri si copii plangand in halul ala, daca ma intelegeti. La un moment dat, au facut in asemenea hal de urat, ca m-am speriat ingrozitor si am chemat politia, am zis naibii ca-i omoara acolo. Politia a venit, a spus ca arata bine copiii, fara urme, vanatai sau stiu eu ce, si ca NU AU CE SA FACA.

Nu este vorba numai despre plansul copiilor, hai sa zic ca nu ar fi asa de rau, dar impreuna cu bubuiturile si trantelile lor, este ingrozitor. Sunt dimineti in care ma trezesc brusc pentru ca efectiv se misca patul cu mine cand trantesc astia sus.

Sfatuiti-ma si pe mine cum sa procedez, avand in vedere ca politia "nu are ce sa faca". :( Vreau macar sa primeasca amenda atunci cand chem politia.

Se poate judeca pe civil un asemenea caz? Am ceva de pierdut (in afara de timp)?
Acum m-am intors de la Politie, unde mi s-a spus ca nu am ce sa fac cu privire la amenintari, pentru ca nu am anuntat politia imediat cum individul m-a amenintat. Si ca trebuie sa astept sa mai faca ceva si atunci sa anunt politia si abia dupa asta se poate face ceva. Aceeasi sectie imi spunea luna trecuta ca orice fapta poate fi reclamata pana in 60 de zile de la comiterea acesteia, fara nici o problema.

Este corect ce mi s-a spus astazi ? Trebuie sa astept dupa el sa mai vina la mine ? Daca recurge si la alte gesturi de violenta ? #-o
Bun.

Daca ma hotarasc sa incep toata treaba cu procesul, ce trebuie sa fac practic ? Mai am nevoie de politie sau de vreo informatie de la ei, cu referire la plangerea pe care am depus-o la politie, mai am treaba la sectie sau ma duc direct la tribunal ? Care este primul pas ? Unde ma duc si ce trebuie sa fac ?

Cu scuzele de rigoare, dar nu am facut niciodata asa ceva si nu stiu care este procedura. :">
Este potrivit sa cer si niste daune morale pentru starea de frica si neliniste cauzata de amenintarile individului ? Un prieten m-a sfatuit ca ar trebui sa cer daune morale.

Cuantumul daunelor morale este stabilit in totalitate de catre instanta in functie de gravitatea faptelor sau voi fi intrebat si eu ce suma doresc ?
Multumesc frumos pentru lamuriri !

Concluzionez astfel ca respectivul stie ca a gresit si poate fi tras la raspundere si astfel incearca tot felul de tertipuri ca sa ma faca sa renunt la judecata.