avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate cristinax

Activitate cristinax

buna ziua. problema mea este urmatoarea: un apartamente compus din 3 camere este inscris in CF cu 2 camere. cand am constata eroarea (anul trecut), am incercat sa obtinem modifcarea CF-ului. am obtinut o serie de acte: declaratie notariala a proprietarilor cu numarul real de camere, un plan al apartamentului semnat de un geodez, adresa de la OJCVL Brasov din care reiese ca eroarea este a lor, ei au transmis planul apartamentului eronat la CF. la cererea proprietarilor de a obtine un extras CF corectat, s-a primit raspuns ca trebuie sa facem un plan cu descrierea topografica a intregului imobil ( un bloc de 4 etaje, cu doua scari), ceea ce inseamna o cheltuiala cam mare. am contestat raspunsul CF-ului si astfel am ajuns la tribunal. in sentinta data se precizeaza ca este o eroare materiala ce se impune a fi corectata ( fara a se preciza de catre cine), dar totusi cererea noastra este respinsa pe motiv ca " descrierea apartamentului din desfasurator este identica cu descrierea din cartea funciara", desfasuratorul fiind intocmit de OJCVL Brasov. de aici eu trag concluzia ca cei de la OJCVL Brasov ar trebui sa indrepte eroarea, insa acesta s-a desfintat si nu mai sunt de gasit decat niste arhive.
in punctul asta m-am impotmolit si am nevoie de un sfat: cum pot sa obtin modificarea CF-ului, fara sa trebuiasca sa intocmesc planul topografic ( ceea ce mi se pare cam exagerat)?
mentionez ca in urma cercetarilor am descoperit ca, blocul fiind compus din doua scari, aceasta probelma a fost la toata scara noastra. la transcrierea in CF cele doua scari au fost trecute ca identice, conform documentatiei trimise de catre OJCVL Bv, ele fiind insa in oglinda. si totusi, ceilalti proprietari si-au rezolvat problema in timp, prin diverse interventii.
astept sfaturile dvs., cu multumiri anticipate!