avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate Mioara Megelea

Activitate Mioara Megelea

Răspuns la discuția Pensie limita varsta
Va mutumesc d-le Tudor Valeriu o sa ma interesez la Finantele locale si la CNPAS Buc., sa vad daca se poate debitez normal centrala cu ace suma si pe adeverinta pe care o cer cei de la casa pot sa treaca nr de OP aceasta este gandirea mea.
Osa va mai contactez si dupa ce aflu mai multe s sa va spun ce am rezolvat
Megele Mioara
Resita
09.01.2010
Răspuns la discuția Pensie limita varsta
Va multumesc pentru raspuns ,perioada respectiva este considerata ca vechime in munca dar nu constituie baza contributiva la cacularea pensiei si dupa mine se diminueaza valoarea punctajului.Eu as fi vrut sa platesc in contul acela unic de trezorerie pe codul fiscal al unitatii mama ,fiindca am mai facut asa (eu fiind dir.economic al sucursalei), centrala avand o conducere pe care eu nu vreau s-o comentez , folosea banii in alte scopuri in loc sa plateasca obligatiile la buget.
Anul trecut insa am stat mai rau si nu am mai putut vira ,atata timp cat o suma f. mare de bani care ni se cuveneau au ramas in contul Centralei.
Megelea Mioara
Resita
Va rog sa-mi dati si mie un raspuns daca se poate la o intrebare deoarece sunt in prag de pensionare si doresc sa-mi calculez singura pensia, inainte de adepune dosarul dupa acel program gratuit postat si sper sa ma descurc.Eu lucrez la o sucursala care are sediul Central in Bucuresti si dupa cum stiti declaratiile si viramentele se fac de catre Centrala.Durerea cea mare este ca declaratiile s-au depus in termen mai putin platile aferente , mai precis CAS angajator august-decembrie 2005 si nimic din 2009.Voi solicita Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti stagiul de cotizare aferent peioadei 2006-2009 fiindca aceasta perioada imi lipseste(01.04.2001-2005 il am transmis) am incercat sa-i spun telefonic d-nei de la informatii care este problema unitatii noastre si m-a asigurat ca daca au fost depuse declaratiile stagiul de cotizare se da. Nedumerirea mea este daca se cheama stagiu de cotizare automat trebuie sa se faca si plata ori eu cu aceste luni raman descoperita . As vrea sa va intreb urmatorul lucru, pot eu sa virez(sucursala la care lucrez) numai pentru mine 10.5% aferet perioadei acelea si sa fac dovada , dar cum sa procedez cu CAS angajator?
Va multumesc