avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate crisso

Activitate crisso

Buna ziua,avem o mare,mare nelamurire.Eu trebuie sa nasc pe data de 14 ian 2010 si dorim sa intre sotul meu in concediul de crestere copil pana la 2 ani,dar incepand cu data de 18 ian 2010,Eu actualmente sunt angajata cu carte de munca,dar nu vreau sa mai am de-a face cu angajatorul,de aceea incepand cu data de 15 ian 2010,o sa-mi bag demisia.Acum beneficiez de concediu medical,dar dupa ce voi naste nu voi mai avea nimic.Problema este urmatoarea,cei de la servici de la sotul meu,adica de la resurse umane a spus ca nu poate sa intre imediat in c.c.c pana la 2 ani,deoarece trebuie sa astepte cele 42 zile dupa nasterea copilului.Firma lui este la Craiova,am sunat la Directia muncii din Craiova si mi s-a spus ca trebuie sa asteptam cele 42 de zile .Au spus ca inainte se putea sa intre tatal copilului oricand in concediul de cresere,dar datorita ordonantei 148/2006,unde specifica ,cica,foarte clar,ca oricare din parinti vor sa intre in concediu trebuie sa astepte cele 42 zile.Am cautat acea ordonanta si nu am gasit nimic care sa spuna asa ceva.Deci,spuneti-mi si mie cum sa procedam:nu-mi dau demisia si asteptam cele 42 zile sau imi dau demisia si sotul meu poate sa bage imediat dosarul?Multumesc.